Rendhagyó évadzáró a Békéscsabai Jókai Színházban

csabaivaroshazilogo2013_1Rendhagyó évadzáró ünnepséget rendez a Békéscsabai Jókai Színház és a Napsugár Bábszínház péntek este. A társulat tagjai kiköltöznek a színház előtti tér kerthelyiségébe, a közönség találkozhat kedvenc művészeivel, kötetlenül beszélgethet velük egy kávé mellett.

Az évadzáró egyben a színház nyári programjainak a megnyitója. „Egész nyáron minden este történik valami” szlogennel a Békéscsabai Jókai Színház folytatja a tavaly sikert aratott programjait – mondta Fekete Péter, a színház igazgatója.

A színház TeÁtrium udvarában ismét lesznek felolvasóestek, a színház felkérésére a város ismert személyiségei családtagjaikkal fogadják a vendégeket, saját készítésű süteményekkel és számukra kedves italokkal kínálják az érdeklődőket.

„Szeretnénk, ha az estékre a tavalyinál is többen térnének be. Az emberek a vers- és zenehallgatás közben beszélgetni is tudnak egymással a kellemes környezetben” – jegyezte meg az igazgató. Az előadások ingyenesek, a nézőtéren szabad a ki- és a bejárás.

A Jókai Színház drámaíró pályázatának legjobb tizenhárom alkotását is láthatja a közönség felolvasószínházi keretek között. Békéscsaba megújult belvárosában, az új köztereken, a Városháza előtt és annak udvarán folyamatosan művészeti, kulturális programokat tartanak. (MTI)