Tizenkilenc nagyjátékfilm versenyez a miskolci Jameson CineFesten

Több mint 10 országból összesen 19 nagyjátékfilm versenyez a világ filmművészetéből friss és színvonalas válogatást kínáló filmfesztiválon, amely szeptember 11. és 20. között várja a filmbarát közönséget és a szakma képviselőit. Continue reading “Tizenkilenc nagyjátékfilm versenyez a miskolci Jameson CineFesten” »

Bővül a pozsonyi filmszemle kínálata

A tavalyihoz képest mind a bemutatásra kerülő filmek, mind a vetítések számát tekintve bővül az idei pozsonyi filmszemle kínálata. Continue reading “Bővül a pozsonyi filmszemle kínálata” »

Megkezdődött a londoni nemzetközi filmfesztivál

Tizenkét napon át 17 helyszínen 248 filmet kínál szerdán kezdődött programjában az 58. BFI Londoni Filmfesztivál, amelynek házigazdái több száz vendéget várnak a filmvilágból, köztük 170 rendezőt és 120 színészt. Continue reading “Megkezdődött a londoni nemzetközi filmfesztivál” »

Magyar Filmhét a MOM Parkban

Magyar Filmhét

A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa 2014. október 13. és 19. között a Cinema City MOM Park mozijában megrendezi a Magyar Filmhetet. Continue reading “Magyar Filmhét a MOM Parkban” »

Fesztiváldíjas filmek és szereplőik a szeptember végi Szemrevaló filmfesztiválon

A német nyelvterület díjnyertes alkotásaival és sztárjaikkal találkozhat a Művész mozi közönsége a harmadik Szemrevaló filmfesztiválon szeptember 25. és október 3. között a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet szervezésében. Continue reading “Fesztiváldíjas filmek és szereplőik a szeptember végi Szemrevaló filmfesztiválon” »

Több mint kétszáz film a miskolci CineFest nemzetközi filmfesztiválon

Növekvő magyar részvétellel, csupa magyarországi premierrel jelentkezik szeptember 12. és 21. között a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen az idén több mint 200 film, az év fesztiválsikerei, a világ filmművészetének legfrissebb és legérdekesebb alkotásai láthatók. Continue reading “Több mint kétszáz film a miskolci CineFest nemzetközi filmfesztiválon” »

Indul a BuSho – 15 órányi rövidfilm a versenyprogramban

Csak a versenyprogramban 15 órányi rövidfilmet kínál a szeptember 2. és 7. között Budapest mellett több vidéki és határon túli nagyvárosban párhuzamosan zajló BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, amelyen a legfrissebb magyar és nemzetközi rövidfilmes kínálatba kaphatnak betekintést a nézők. Continue reading “Indul a BuSho – 15 órányi rövidfilm a versenyprogramban” »

Mozinet Filmnapok augusztusban

A legnagyobb nemzetközi fesztiválok kedvenceiből szervez filmnapokat a Mozinet augusztus 21. és 25. között. Continue reading “Mozinet Filmnapok augusztusban” »

A közelmúlt legjobb filmjeiből válogat a Vertigo Filmhét

A közelmúlt filmtermésének legjavából válogat a Puskin moziban július 30. és augusztus 6. között zajló Vertigo Filmhét, amelynek keretében egy héten át, naponta három artfilmet nézhetnek meg az érdeklődők. Continue reading “A közelmúlt legjobb filmjeiből válogat a Vertigo Filmhét” »

Hét világpremier a Karlovy Varyban tartandó filmfesztivál programján

Hét film világpremierét, öt alkotásnak pedig a nemzetközi bemutatóját tartják az idei, 49. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban. A programban három magyar alkotás szerepel: Pálfi György Szabadesés című filmje a Kristály Glóbuszért indul, Zomborácz Virág Utóélet és Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmjei pedig a Nyugattól Keletre versenyprogramban mutatkoznak be. Continue reading “Hét világpremier a Karlovy Varyban tartandó filmfesztivál programján” »

1 2 3 7