Szent László Napok Győrben

A lovagkort megidéző rendezvénnyel, a Szent László Napokkal tiszteleg egykori szent királyunk emléke előtt a Győr-Moson-Soproni megyeszékhely június 27-én és 28-án. Continue reading “Szent László Napok Győrben” »

Kezdődik a győri Reneszánsz és barokk hét

Augusztus 3-9 között hatodik alkalommal várják Győrött a barokk és a reneszánsz szerelmeseit a régizenei találkozón.

Continue reading “Kezdődik a győri Reneszánsz és barokk hét” »

Idén Győrben rendezik a Színészünnepet

Idén a Győri Nemzeti Színház ad otthont a hetedik alkalommal megrendezett Színészünnepnek. A szeptember 5. és 8. között zajló eseménysorozat végén adják át a Kaszás Attila-díjat, amelyért Pogány Judit, az Örkény Színház színésze, Schneider Zoltán, a Radnóti Színház társulatának tagja és Nagy Alfréd, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze van versenyben. Continue reading “Idén Győrben rendezik a Színészünnepet” »

Múzeumok éjszakája: a színekkel játszik a győri múzeum

A színekkel játszik június 21-én, a Múzeumok éjszakáján a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, amely 11 helyszínen várja programokkal este hat órától éjfélig az érdeklődőket. Continue reading “Múzeumok éjszakája: a színekkel játszik a győri múzeum” »

Győri Legendák Napja és X. Győri Rotary Fröccsnapok

A Győrhöz kapcsolódó történetek sorában nagyon fontos helye van a „szódavíz és a fröccs feltalálásának” is, így nem véletlen, hogy a Győri Legendák és a Fröccsnapok egy közös nyári hétvégére került. Sok izgalmas és különleges program eleveníti fel a régi történeteket, hogy ezeken keresztül bemutassuk városunk történelmét, szép helyszíneit az idelátogatóknak, de minden bizonnyal számos újdonságot tartogat a fesztivál a győri lakosoknak is. Continue reading “Győri Legendák Napja és X. Győri Rotary Fröccsnapok” »

Ír-Magyar napok Győrben

A győri Ír-Magyar napok fesztivál időpontja Lynch püspök halála napjához, július 14-éhez kötődik. A szakrális programok mellett koncertek, táncbemutatók, kiállítások és gyermekprogramok adnak ízelítőt az ír kultúra sokszínűségéből. Continue reading “Ír-Magyar napok Győrben” »

Szent László Napok – A Lovagkirály ünnepe Győrben

A nagy tömegeket vonzó Szent László Napok fesztivál a kort megidéző időutazás. Szakrális és világi hangulatok, az udvari kultúra jellegzetes rituáléi – lovagi torna, legendák, misztériumok – váltakoznak a programban. Continue reading “Szent László Napok – A Lovagkirály ünnepe Győrben” »

Kismegyeri lovas- és hadijátékok: több ezer nézőt várnak

Legalább három-négyezer nézőt várnak a szervezők a június 7-én a Győr határában fekvő Kismegyeren rendezendő kismegyeri lovas- és hadijátékok rendezvényre – hangzott el a 2001 óta népszerű, tavaly a térséget sújtó árvíz miatt az utolsó pillanatban lefújt esemény beharangozó sajtótájékoztatóján. Continue reading “Kismegyeri lovas- és hadijátékok: több ezer nézőt várnak” »

Csütörtöktől Öt templom fesztivál Győrben

Csütörtökön kezdődik Győrben az Öt templom fesztivál, amely közel egy hétre tölti meg kulturális programokkal a kisalföldi megyeszékhely Újváros negyedét. Continue reading “Csütörtöktől Öt templom fesztivál Győrben” »

Többnapos kulturális program húsvétkor Győrben

A húsvéti ünnepkör és a műemléki világnap alkalmából közös programokat szervez Győrben a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és a Zichy Ferenc Látogatóközpont. A Belvárosi Húsvét elnevezésű rendezvény csütörtöktől szombatig tart, a kínálatában kiállítások, tárlatvezetések és kézműves foglalkozások szerepelnek. Continue reading “Többnapos kulturális program húsvétkor Győrben” »

1 2 3 4