Kiadások(k) az Európa Kiadóval és Karafiáth Orsolyával

Európa Kiadó

A Művészetek Palotája Bábel-estjén a különféle művészeti ágak előadói olyan revüt alkotnak, amely – egy tematikai vezérfonal mentén – feloldja a határokat a kanonizált és az alternatív kultúra, a “magas” és a populáris művészet között. Zene és tánc, irodalom és film, hagyomány és kísérlet – beleférhet bármi, hiszen csak az számít, hogy a végén garantált legyen a katarzis. Continue reading “Kiadások(k) az Európa Kiadóval és Karafiáth Orsolyával” »

Borlai Gergő nemzetközi csapatával a Művészetek Palotájában játszik

Nemzetközi csapattal lép fel a legjobb hazai dobosok között számon tartott Borlai Gergő március 17-én a Művészetek Palotája (Müpa) Fesztivál Színházában. Continue reading “Borlai Gergő nemzetközi csapatával a Művészetek Palotájában játszik” »

Február végén a Művészetek Palotájában zárul a Lajkó Félix maraton

Február 27-én és 28-án zárul Lajkó Félix maratoni koncertsorozata a Művészetek Palotájában, ahol a hegedűvirtuóz két nap alatt három koncertet ad muzsikusbarátaival. Continue reading “Február végén a Művészetek Palotájában zárul a Lajkó Félix maraton” »

Február 7-én egész nap Stravinsky szól a Müpában

Február 7-én, jövő szombaton rendezik meg a Művészetek Palotájában a Stravinsky-maratont, amelyen az ország vezető szimfonikus és kamarazenekaraival olyan szólisták és karmesterek lépnek színpadra, mint Jandó Jenő, Perényi Miklós, Kelemen Barnabás, Fischer Iván és Kovács János. Alföldi Róbert rendezőként, Bozsik Yvette koreográfusként működik közre az egész napos minifesztiválon. Continue reading “Február 7-én egész nap Stravinsky szól a Müpában” »

Újévi hangversennyel érkezik a Müpába a Sanghaji Kínai Zenekar

A legfontosabb kínai ünnep, a holdújév alkalmából ad koncertet a Sanghaji Kínai Zenekar a Művészetek Palotájában (Müpa) január 26-án. Continue reading “Újévi hangversennyel érkezik a Müpába a Sanghaji Kínai Zenekar” »

Anima Sound System: új lemez és szilveszteri koncert

Megjelent az Anima Sound System tizedik stúdióalbuma. A több vendég közreműködésével készült Gravity and Grace című anyagot szilveszterkor a fővárosi Roham Bárban, az akusztikus változatot 2015. január 21-én a Művészetek Palotájában (Müpa) mutatják be. Continue reading “Anima Sound System: új lemez és szilveszteri koncert” »

Boban & Marko Markovic Orkestar: dupla újévi koncert a Müpában

Dupla újévi koncertet ad a Boban & Marko Markovic Orkestar január 4-én a Művészetek Palotájában (Müpa). Continue reading “Boban & Marko Markovic Orkestar: dupla újévi koncert a Müpában” »

Marianne Faithfull-koncert a Művészetek Palotájában

Harmadszor lép fel Budapesten Marianne Faithfull. A hatvanas évek közepétől aktív művész, énekesi karrierje mellett színészként is dolgozó brit sztár december 15-én hétfőn a Művészetek Palotájában (Müpa), a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben ad koncertet. Continue reading “Marianne Faithfull-koncert a Művészetek Palotájában” »

Csók Palya Beával és Péterfy Borival

Folytatódik a Művészetek Palotája (Müpa) új összművészeti sorozata, a Bábel-est. December 6-án szombaton Csók címmel rendeznek műsort, fellép a Csókolom zenekar, Palya Bea és Szamosi Judit Társulata, lesz film, költészet, és az egészet műsorvezetőként Péterfy Bori fogja össze. Continue reading “Csók Palya Beával és Péterfy Borival” »

A fúziós dzsessz amerikai legendái a Müpában

Russel Ferrante és Jimmy Haslip, a fúziós dzsessz egyik legkiválóbb aktív csapata, a Yellowjackets két alapítója is fellép a Művészetek Palotájában (Müpa) október 28-án László Attila és Németh Ferenc Bridges of Souls című lemezének bemutatóján. Continue reading “A fúziós dzsessz amerikai legendái a Müpában” »

1 2 3