A legfrissebb magyar fejlesztések a Design Terminál novemberi kiállításán

designterminalEurópában elsőként Magyarországon rendezik meg a Szilícium-völgyi Singularity Egyetem technológiai fórumát a Design Terminálban; a november 14. és 17. között tartandó rendezvényen a közönség  a nemzetközi és magyar tudáslaborok mellett a legfrissebb kreatív magyar vállalkozásokkal is megismerkedhet.

A négy napon keresztül látogatható, a budapesti Design Terminál, a NASA és a Google által 2009-ben alapított Singularity Egyetem Startra kész Magyarország nevű közös rendezvénye azt járja körül, hogy hogyan befolyásolják majd életünket a következő évek technológiái és ezekben jelenleg milyen szerepet vállalnak a magyar cégek – közölte a Design Terminál.

A fórumon megtekinthetők lesznek a nemzetközi és magyar tudáslaborok legújabb fejlesztései és azok felhasználási lehetőségei, valamint a lehetséges jövőre gyakorolt hatásuk. A rendezvényre látogatók interaktív kiállítások keretében megtudhatják, milyen virtuális térben mozogni, hogyan lehet otthon saját bögrét nyomtatni, mit tud ma a mesterséges intelligencia, vagy éppen azt, hogy melyek a robotika, vagy a neurotechnológia legfrissebb vívmányai.

A rendezvény egyes programjai regisztrációhoz kötöttek, további információ a Design Terminál Facebook-oldalán, vagy a designterminal.hu oldalon található. (MTI)