Rendhagyó Mercedes-Benz-találkozó lesz a Korda Filmparkban

Száznál is több különleges Mercedes várja az érdeklődőket szombaton, a filmgyártás világát bemutató Korda Filmpark területén, ahol az autógyár több évfordulójáról és a filmpark alapításának tízedik évfordulójáról is megemlékeznek.

Az esemény apropóját a Mercedes autók második világháború utáni, 1947-es gyártásának újraindítása és az AMG manufaktúra működésének 20 évvel későbbi kezdete adja, amelyek a Mercedes-Benz történetének mérföldkövei.

A Mercedes-Benz a következő programra invitálja a modell rajongóit:

– Mercedes-Benz Classics szépségverseny
– Mercedes-Benz Historical models – kiállítás
– Mercedes-Benz Classics- mozi
– Mercedes-Benz AMG kiállítás
– Off Road bemutató
– Színpad és zenekar
– Gyermekprogramok – Tóbiás és Balambér kalandjaival
– Korda Filmpark interaktív filmes kiállítás

A Korda Filmpark és a Mercedes-Benz 10 és 18 óra között, előzetes regisztrációval várja az érdeklődőket: http://kordafilmpark.hu/jegy/

A stuttgarti márka minden típusának és évjáratának tulajdonosai mellett a rendezvény nyitott az autót mellőző piknikezők és az érdeklődő közönség előtt is, a stúdió látogatóközpontjában pedig a filmgyártás világát, a filmes trükkök hátterét tekinthetik meg az érdeklődők. A filmpark 10. születésnapja alkalmából a korábbi kiállítást felfrissítették és a Da Vinci Learning csatorna támogatásával friss és digitális elemekkel újították meg a tárlatot.

A filmes képi és hangtrükkök, mint például a lódobogás a kalandfilmekben, a stop-motion animáció vagy az optikai illúziók mellett a látogatók megtudhatják mi az a tükörszoba, hogyan lehet a plafonon járni vagy mit jelent a 3D live puzzle. Mindezek mellett elsőként mutat be a filmgyár egy egyedülálló kiterjesztett valóság attrakciót, ahol a látogatók egy különleges digitális kísérletben vehetnek részt egy híres történelmi felfedező társaságában.

A hétvégére esik továbbá az Etyeki Piknik is, amelynek megújult gasztrosétányán 23 helyszínen várják az érdeklődőket hideg-meleg ételekkel, musttal, sajttal, szüreti mulatsággal, kézművesekkel és népzenészekkel.

MTI / Korda Filmpark