Ha tavasz, akkor AMTS

Idén 10 éves Magyarország legnagyobb autós-motoros rendezvénye. A tavalyi eseményhez hasonlóan most is sokszínű lesz a felhozatal. Ezek közül néhány első alkalommal kerül megrendezésre, de vannak olyanok is, amelyek már az első évtől az AMTS (akkor még Sportautó- és Tuning Show) keretein belül kaptak helyet.

Az idei rendezvény minden eddiginél nagyszabásúbb lesz: a 92 000 m2-en elterülő kiállításon mindenki megtalálja a neki tetsző részleget, aki akár csak egy kicsit is érdeklődik az autók vagy a motorok iránt.

A szervezők a jubileumot 10 meglepetéssel ünneplik meg, ezeket a nyitás közeledtével fokozatosan leplezik le a közönségnek.

Az eddig bemutatott meglepetések közül a legérdekesebb a nyereményautó: a tavalyi AMTS-en megépített Volkswagen Sciroccót viheti haza egy szerencsés látogató.

13382051274_65bb6e55bc_z

Volkswagen Scirocco

Az első Sciroccot 1974-ben mutatták be. A Golf műszaki alapjaira épülő kupé a 70-es évek végén élte fénykorát. Sosem lett belőle olyan kultusztárgy, mint például a Ford Capriból, ezért a típus 2008-tól gyártott modern változata is viszonylag ismeretlennek számít Magyarországon.

Külön figyelmet érdemel, hogy a kiállított autók közül az eladókat a használtautó.hu egy külön oldalán, az amts.használtautó.hu oldalon hirdetik. Ha valaki a március 20. és 22. között, a Hungexpóban megrendezett kiállításon kedvet kapna ahhoz, hogy egyedi autót birtokoljon, könnyű dolga lesz a választásban. Persze így sajnos kimarad az építés élményéből, ami legalább olyan fontos és élvezetes, mint maga a birtoklás.

Programok és kiállítások (a teljesség igénye nélkül):
Carstyling.hu Tuning Show
Budapest Motor Fesztivál
Gymkhana Országos Bajnokság
Épített Motorok és Autók Találkozója
Hungarian Stunt Riding Championship
Magyarok a világ járműgyártásában
Autómárkák, importőrök kiállítása
Freestyle Motocross Show
Autó-szépségverseny
Nemzetközi Tuning és Hifi Show
Tuningautó építés élőben
Autóhifi hangnyomás- és hangminőség-verseny
Miss AMTS szépségverseny