Győri autóipari életpályát bemutató stand az Automotive Hungary kiállításon

auto_logo_netre_kicsi_HU_v2Közös standdal készül a november eleji budapesti Automotive Hungary járműipari szakkiállításra több győri intézmény – közölte a városháza sajtófőnöke.

Domanyik Eszter elmondta: az intézmények az Audi 100 négyzetméteres standja mellett jelennek meg, kétharmad ekkora területen. Céljuk a győri autóipari életpályamodell bemutatása, valamint Győr sokszínűségének és a város által nyújtott kiváló lehetőségeknek méltó megjelenítése.

“Négy évvel ezelőtt indítottuk útjára a már győriként ismert modellt, amelynek lényege, hogy az alapfokú oktatástól az egyetemi képzésekig figyelünk arra, hogy kielégítsük a térség járműiparának szakemberigényét, valamint a város által nyújtott egész életen át tartó perspektívát vázoljunk fel”  – fejtette ki a sajtófőnök.

Közlése szerint a szakkiállításon együtt mutatja be a modellt a győri önkormányzat, a Széchenyi István Egyetem és több helyi szakiskola, a megyei iparkamara, a munkaügyi központ, a helyi autóipari klaszter, és képviselteti magát a járműiparra fókuszáló győri “tudományos játszótér”, a Mobilis is.

“Győr egy életen át tartó perspektívát tud nyújtani, hiszen tanulni, munkát találni, továbbképezni magunkat, családot alapítani és kikapcsolódni is jó választás városunk” – mondta Domanyik Eszter.     (MTI)