Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál augusztusban

pesthidegkut_fesztivalMese és história címmel a magyar-olasz kulturális évad jegyében rendezi meg a XV. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivált a Klebelsberg Kultúrkúria augusztus 28. és szeptember 1. között.

Az öt napon át zajló eseménysorozat keretében színielőadások, koncertek, gyermek- és ökoprogramok, valamint kiállítások várják az érdeklődőket – közölték a szervezők.

Az első napon a Hűvösvölgyi végállomáson beharangozó vigassággal indul a programsorozat, este pedig a Kerekes Band lesz a szabadtéri nagyszínpad első fellépője.

Augusztus 29-én két tárlat nyílik a Kúriában: este az Olasz Kultúrintézet olaszországi múzeumházakat bemutató fotókiállítását nyitja meg Ludmann Mihály művészettörténész, majd Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikusművész tárlatának megnyitójára kerül sor. A kiállításon a művész meseillusztrációiból, valamint legújabb munkájához, Az ember tragédiájához készített grafikáiból láthatnak válogatást az érdeklődők. Este a szabadtéri nagyszínpadon a fesztivál ünnepélyes megnyitója után Presser Gábor és az Amadinda Ütőegyüttes lép fel.

Pénteken lesz Zöldág-horgászverseny a Hidegkúti Horgásztónál, az Óperenciás udvarban megnyílik a mesekert, ahol vasárnapig gyermekprogramok, bábelőadások várják a legkisebbeket. Fellép egyebek mellett az Álomzug Bábszínház, a Leányfalui Szekérszínház és A rézerdő lakói című interaktív zenés mesejátékkal Méhes Csaba és a Brass in the Five is.

A Timpanon teraszon gyógynövények és gyógyfüvek kóstolója lesz, este pedig a Végállomás színpadon fellép a Bogaras együttes, a Mr. Moodburn és a Jóvilágvan, nápolyi dalokkal és mulató énekekkel készül az Operaházy Borlovagok együttes, a szabadtéri színpadon pedig Barocco Rustico – A négy évszak címmel a Duna Művészegyüttes Vivaldi által ihletett táncelőadását lehet megtekinteni.

Szombaton családi futóversenyt rendeznek, bemutatkoznak a Budai Komposztmesterek, lesz véradás, valamint Fair Trade- és ökotermékekkel is megismerhetnek az érdeklődők.

A Vásárszínpadon Kolompos vigadalom és táncház lesz, az Ófalui templomban pedig a Grazioso Kamarazenekar Albinoni, Vivaldi és Paganini műveiből válogat. Este a nagyszínpadon Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátékát nézhetik meg az érdeklődők a Veszprémi Színház előadásában.

Vasárnap a Weöres-emlékév tiszteletére a Kaláka ad koncertet és térzenei bemutatóval készül a Vám- és Pénzügyőrség Fúvószenekara. A napot a Viva Verdi gálaest zárja, amelyen a 200 éve született zeneszerző legnépszerűbb operáiból (Nabucco, Rigoletto, Traviata, Az Álarcosbál, A végzet hatalma) válogatnak a fellépő művészek.

Részletes program a Kultúrkúria honlapján (www.kulturkuria.hu/viewContent.php?category=9&event=3469) érhető el. (MTI)