A kreatív város áll az idei Urbitális Majális fókuszában

urbitalis_majalis_2013Az idei Urbitális Majális Budapestet mint kreatív várost mutatja be a közönségnek. A május során zajló eseménysorozat keretében urbanisztikai programokkal, utcai performanszokkal, rendhagyó városismereti sétákkal, koncertekkel, szabadtéri majálisokkal és kiállításokkal több mint ötven helyszínen várják a közönséget.

Az érdeklődők körhintában tartott kiállítást nézhetnek meg a Vidámparkban vagy ellátogathatnak a Kémmúzeum Ködtörő kém programjára, de XVI. kerületi helytörténeti sétán és a tizenkét helyszínen zajló Óbuda Napon is részt vehetnek – áll a szervezők közleményében.

Lesz nyitott udvar közösségfejlesztő program a IX. kerületben, a tájképítészek és településmérnökök szemszögéből bemutatatott városismereti CityRally, dzsesszesték az újbudai Moha Kávéházban, családi társasjáték klub az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban, kreatív majális a Batthyány téren, bringás bolhapiac a Szimpla kertben, kórusok éjszakája és még számos érdekes program a család minden tagja számára.

Az Urbitális Majálist 2008-ban rendezték meg először és az elmúlt években a főváros egyik legnépszerűbb közösségi eseményévé, civil ünnepévé nőtte ki magát – emelik ki a szervezők.

A sorozat célja, hogy összcivil rendezvényként mozgósítsa a kultúrában, városfejlesztésben tevékenykedő szervezeteket és szerveződéseket. További információ a www.urbitalis.hu oldalon érhető el. (MTI)