Megérkezett Joulupukki, a lappföldi Mikulás

Megérkezett Budapestre hétfőn Joulupukki, a finn Mikulás, akit a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren XVIII. kerületi óvodások és a Győr-Moson-Sopron megyei Lipótról érkező iskolások köszöntöttek.

A finn Mikulás egyhetes programja alatt több városba és kis községbe látogat el Magyarországon, és a nyilvános találkozók mellett iskolákat, óvodákat és árvaházakat is felkeres – közölte a Mikulás látogatást szervező magyarországi Finn Kulturális Intézet.

Joulupukkival kedden a salgótarjáni Fő téren, szerdán a veszprémi Megyei Könyvtárban, majd Győrben, a Széchenyi téren lehet találkozni. Csütörtökön Ajkára megy, pénteken pedig a fővárosban több pontján bukkan fel: délután Óbudán, a Fő téren, este pedig a Kispesti Központi Játszótéren oszt ajándékokat. Mikulás napján délelőtt a budapesti MOM Sportban fogadja a gyerekeket.

A finn Mikulás a hagyományokhoz híven idén is csatlakozik a Mikulás Gyár jótékonysági akciójához, így kedden, a budapesti Mammut II. bevásárló központban népszerűsíti majd a szegény gyerekeket 10 éve támogató kezdeményezést.

MTI / MTI Fotó: Kovács Tamás