Könnyed darabok a Debreceni Nyári Színházi Estéken

debreceni_színházi_estékElsősorban könnyed darabok, komédiák és zenés játékok, musicalek szerepelnek az idei Debreceni Nyári Színházi Esték műsorában.

A cívisvárosban immár hagyománnyá vált nyári előadás-sorozat a városvezetés reményei szerint mihamarabb elköltözhet jelenlegi helyéről, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem belső udvaráról, és azt a jövőben a megújuló nagyerdei Szabadtéri Színpadon rendezhetik meg – hangsúlyozta Somogyi Béla, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere.

Tóth Ernő, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető-helyettese elmondta: idén 14 előadáson kilenc darabot mutatnak be. Június 18. és július 12. között fellép Debrecenben a budapesti Centrál Színház, a Karinthy Színház, a Madách Színház, a Játékszín, a Körúti Színház, a Turay Ida Színház és a Budaörsi Játékszín társulata.     Elsősorban komédiákat, bohózatokat, krimi-vígjátékokat és zenés darabokat láthatnak az érdeklődők. A helyre szóló bérletek elfogytak és a többi belépőből is sokat értékesítettek, így minden bizonnyal telt ház előtt léphetnek fel a színészek.

Magyar Attila színész-rendező, író – aki két darabban is szerepel – azt emelte ki, hogy debreceniként neki mindig külön öröm szülővárosában játszani.

A Madách Színház társulatával adják elő Ray Cooney és Tony Hilton 1×3 néha 4, avagy egyszerháromnéhanégy című művét, amely a színész szerint fergeteges bohózat, „iszonyatos tempóval”. A darabban Nagy Sándor négy szerepet alakít: egy négyes ikerpár tagjait, mellette Oroszlán Szonja, Pusztaszeri Kornél és Szerednyey Béla is szerepel.

Magyar Attila, aki játszik Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés darabjában is, megjegyezte, szeretne még több szállal kötődni Debrecenhez, így ha egyszer elkészül a városban a Latinovits Színház, „áll elébe”. (MTI)