Félezer veterán jármű Közép- és Kelet-Európa legnagyobb Oldtimer Show-ján

Április 13-15-ig a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp. Tatai u. 95) kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása az Oldtimer Show. A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500 db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra, minden típusból csak 1-1 példány. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatásra kerülnek, de nem fognak hiányozni a KGST és az USA gyártmányok sem. A kiállított járművek mellett gyönyörű lányok fognak modellt állni a fotózáshoz, korabeli ruhákban.

A kiállításon veterán autók és motorok, teherautók és buszok, katonai járművek, traktorok és stabil motorok, valamint gőzmozdonyok és oldtimer vasúti kocsik kerülnek bemutatásra. Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan CSALÁDI program, ami számos kiegészítő programmal nyújt felejthetetlen kikapcsolódást minden korosztály számára.

A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: USA autók, teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok. A szabadtéri részen elhelyezett járművek interaktív módon kerülnek bemutatásra: a traktorokat és a stabil motorokat indítgatják az öreg szakik, a buszokba fel lehet menni megnézni belülről, illetve a harckocsikra is fel lehet menni a parancsnok vezetésével.

A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen kerül megrendezésre az „Oldtimer Találkozó”. Ezen a szabadtéri kiállításon az előre regisztrált veterán autókat helyezik el.

A tinédzser korosztály számára egy elkülönített részen látványos tuning és sportautókat is bemutatnak. A gyerekek számára számos ingyenes elfoglaltság vár: népi játszótér 40 játékkal, állatsimogatók, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér.

A szervezők számára fontos, hogy a látogatók nagyon sokat kapjanak a belépőjegyükért! A méltányos belépőjegy áráért több kiállítást nézhetnek meg és sok kiegészítő programon vehetnek részt, pl. a Vasúttörténeti Park kiállításai: gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás, valamint kipróbálhatják a mozdonyforgatózást. Az Oldtimer Show hétvégére a park interaktív programjai is életre kelnek: kerti vasút, lóvasút, sínautó, hajtányok és egy igazi gőzmozdony. (az interaktív programokra külön jegyet kell váltani)

A felnőttek számára is lesz bőven kiegészítő program! Lesz „Gasztro utca” és a kézműves vásár, illetve a Csabai Tájház Múzeumba betérve meg lehet kóstolni a világhírű Csabai Kolbászt. A rendezvényen az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” (www.kolbaszfeszt.hu ) kiváló vendéglátósai fognak melegkonyhás ételeket árusítani, szabályozott árakon.

A szabadidő járművek kiállításán autószalonok legújabb modelljeit, lakókocsikat és egyéb szabadidős járműveket láthatnak a felnőttek. A rendezvényen 5 helyen elhelyezett kulturált WC-k díjmentesen használhatók.

Az ingyenes szolgáltatásoknál maradva: az Oldtimer Show teljes nyitvatartási idejében Fesztiválbuszok szállítják a látogatókat a Nuyugati-Pu. és a Vasútt. Park között. (felszállás a Váci úti BKK buszmegállóban, a Westend bejárata előtt)

A rendezvényre a belépőjegyeket elővételben kedvezményes áron lehet megvásárolni az ismert jegyirodákban és interneten itt: https://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=45804
A belépőjegy árak a tavalyelőttiek: felnőtt 3.500Ft, gyerek vagy nyugdíjas 3.000Ft, családi 9.999Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít). A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya, Erzsébet Utalvány.

Bővebb információk a rendezvényről: www.oldtimershow.hu

Facebook