Már dübörög az Autó, Motor és Tuning Show a Hungexpón

Itt a tavasz. Sokunknak ez azt jelenti, hogy ismét lehet kirándulni, focizni, kertészkedni, valamint a tavaszi nagytakarításnak is eljött az ideje. De vannak, akik egész télen arra vártak, hogy elővehessék a garázsból a hobbiautójukat vagy motorjukat. Nekik szól az AMTS, azaz az Autó, Motor és Tuning Show, amely március 21. és 23. között kerül megrendezésre a budapesti Hungexpón.

Motorsport

Gymkhana
A gymkhana olyan autósport, amelynek célja, hogy a versenyzők minél rövidebb idő alatt végigmenjenek egy direkt erre a célra felépített kis méretű és rövid ügyességi pályán. Technikailag a driftre hasonlít legjobban, ám azzal ellentétben itt nem a látvány a lényeg, hanem az időeredmény.

A nézőket az akrobatikus motorozás magyarországi bajnoksága, azaz a Hungarian Stunt Riding Championship, valamint a Gymkhana országos bajnokság futama szórakoztatja. A kiállítás részlegbe is beszivárog a sport: versenyautók, többek között Sebastian Loeb Pikes Peak Hillclimb rekorder Peugeot-ja is látható. A versenyek szüneteiben freestyle motorcross és lowrider bemutató tartja fent a hangulatot.

Márkák és importőrök kiállítása
A rendezvényen a látogatók megtekinthetik több autómárka legújabb típusait, valamint megismerkedhetnek különböző, autózáshoz kapcsolódó termékekkel, mint például az olajok, teljesítménynövelő alkatrészek, utólagos elektronikai berendezések vagy a külső-belső optikai kiegészítők. A kétkerekűek szerelmesei is elfoglalhatják magukat: a motor- és alkatrészgyártók kiállításai mellett motoros felszerelések között válogathatnak, vagy meglátogathatják motoros klubok, sportszövetségek és szervezetek standjait is.

Tuning és Custom
Az utcai stílusban átépített autóknak és tulajdonosaiknak szól a Carstyling Show, valamint a Nemzetközi Tuning- és Hifi Show, ahol az eredetihez közelitől a felismerhetetlenségig átalakítottig terjed a skála, mindenki megtalálja a számára szimpatikus stílust. A hagyománynak megfelelően a hangnyomásversenyre felkészített négy keréken gördülő hifiberendezések is megmérettetik magukat. Az épített autók és motorok kiállításán (EMAT) a klasszikusabb módosítások kedvelői is jól érezhetik magukat: nemzetközileg elismert és díjazott járműveket tekinthetnek meg.

Élő műsorok
A színpad több szépségversenynek is otthont ad: a lányok és az autók is megmutatják bájaikat, természetesen külön versenyen. A lányok közül a legszebb a Miss AMTS cím büszke tulajdonosa lesz, a négykerekűek közül az első helyezett a Carstyling díját kapja. A Carstyling Dolls lánycsapata pedig több forró előadással örvendezteti meg a férfi látogatók szívét és egyéb testrészeit… A kiállítók között profi szerelők alakítanak át egy autót élő műsorban a kiállítás időtartama, azaz három nap alatt. A látogatók sem feltétlenül mennek haza üres kézzel: a nézők között egy átépített Volkswagen EOS-t sorsolnak ki. Aki pedig maradandó emléket akar, a Budapest Tattoo Expo standjainál dolgozó tetoválómesterektől kaphat.