Fogatversenyek, csikósbemutatók a Hortobágyi Lovasnapokon

Fogatversenyek, csikósbemutatók és számtalan program várja július 12. és 14. között az érdeklődőket a Hortobágyi Lovasnapokon – közölték a szervezők.

A rendezvény központi eleme az először megszervezendő Ménes Fesztivál lesz. A Mátai Ménes három ménesbirtokot hívott meg, a mezőhegyesi, a bábolnai és a szilvásváradi ménesek mutatkoznak be a rendezvényen. Az idén is megrendezik a csikósbajnokságot, a legizgalmasabb versenyszám a vasárnapi síkvágta lesz.

Lesznek díjugrató és fogathajtó versenyek is, újdonság az események sorában a puszta ötös bemutatók mellett a puszta tízes bemutató.

Szombaton délután egy órakor tartják a hivatalos megnyitót, aznap este 9 óráig tartanak majd a programok, bár a díjugrató versenyek már reggel elkezdődnek.

Vasárnap a Nemzeti Vágta hortobágyi előfutamát szervezik meg, 10 órától az elődöntőket és délután 5 órától a döntőt. Mindezekkel párhuzamosan több helyszínen várják az érdeklődőket többek között, gyermekprogramokkal, kiállítással és kézműves utcával. Fülöp Bernadett kiemelte, hogy a négy nap alatt több mint 400 ló lesz jelen.

Az Igazgatóság területén lévő Bitang kertben néptáncbemutatót és táncházat, kézműves foglalkozásokat, valamint bábelőadásokat szerveznek gyerekeknek.

MTI