Galileiről és a holdrakétáról a Pannon Csillagdában

pannon_csillagdaGalilei távcsövéről, a holdrakétáról és az univerzum számos titkáról hallhatnak, akik részt vesznek a Pannon Csillagdában az uniós fejlesztések nyílt napján szombaton.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség idén második alkalommal hirdette meg az uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programját azzal a céllal, hogy megmutassa, az EU-tagság mennyi mindennel járult hozzá a hazai kulturális és turisztikai létesítmények, a hazai vállalkozások fejlődéséhez.

A programsorozathoz a Pannon Csillagda is csatlakozott: az érdeklődők szombaton este 20 és 23 óra között ingyen nézhetik meg a csillagászati előadásokat, ahol megtudhatják, miként épített távcsövet Galilei, ki alkotott először tükrös távcsövet, mennyi idő alatt érnénk a holdrakétával Bakonybélből Budapestre és más érdekességeket – mondta Somlai Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság oktatási szakreferense.

A látogatók csillagászati bemutatón és planetáriumi show-n is részt vehetnek. A nyílt napra előzetes regisztráció alapján fogadnak látogatókat, a csillagda befogadóképessége miatt az első hatvan jelentkezőt tudják fogadni. Regisztrálni a info@csillagda.net email-címen vagy a csillagda telefonszámain lehet. (MTI)