Családi nap és karácsonyi vásár hétvégén az Iparművészeti Múzeumban

Több mint száz kortárs iparművész, grafikus, keramikus és ékszertervező portékái közül válogathatnak a hétvégén az Iparművészeti Múzeum látogatói, ahol a hagyományos karácsonyi vásáron túl múzeumpedagógiai alkotóműhelyekkel is várják a családokat.

A családi alkotónapon mozaikot lehet készíteni a “Fészek” Fogyatékosok Nappali Ellátójának munkatársaival, a gyerekek formázhatnak angyalkákat különböző technikákkal Kesserű Andrea jelmeztervező és csapata segítségével, valamint bárki részt vehet a Kockacsoki Csokoládémanufaktúra bonbon készítő foglalkozásán is – közölte a múzeum.

Délelőtt a Gyűjtők és kincsek című kiállításban ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak az intézmény szakemberei, délután pedig az Europalánta Közhasznú Egyesület bábelőadását lehet megtekinteni.

A nap folyamán a Lechner, az alkotó géniusz című kiállításhoz kapcsolódó műhelymunkára is várják az érdeklődőket, akik ihletet meríthetnek Lechner Ödön és Zsolnay Vilmos munkáiból, majd elkészíthetik saját mintázatú, ehető épületkerámiáikat.

A részletes programokról a múzeum weboldalán lehet tájékozódni.

MTI