Egy hetesre bővült a tihanyi Levendula Fesztivál

Most először egész héten át tartó programsorozattal várja az érdeklődőket a hétfőn kezdődő, tizedik alkalommal megtartandó tihanyi Levendula Fesztivál, melynek ezúttal is a Belső-tó partja lesz a központja.

A kirakodóvásár és a kulturális programok mellett a nemzeti park szakemberei gyalogtúrákat szerveznek, amelyek közül a legizgalmasabbnak ígérkező kirándulás az öreg levendulásba vezet. A fesztivál névadó növénye többféle formában megtalálható lesz a forgatagban: lekvárként, szépítőszerként, házi sör aromájaként lehet majd kipróbálni – fogalmazott a település vezetője. Az elmúlt évtől kezdődően a program “szedd magad” akcióval bővült, ami az egyik legnépszerűbb program.

A számos rendezvény közül kiemelkedik a magyar parasztság egykori hangszereit megszólaltató szombat délutáni hagyományőrző koncert a Kákics együttes előadásában. A jubileumi fesztivál színfoltja a Pózolj levendulával elnevezésű fotópályázat, amelyre amatőr fotósok alkotásait várják.

Egy helyi vállalkozással karöltve új levendulaültetvények létrehozásán dolgozik az önkormányzat és a tervek között szerepel egy levendula-lepárló építése is a következő fejlesztési ciklus részeként.

Rendezvények, programok

mti / fotó: vaskarika.hu

One comment

  • Nagyszerű ez a cikk, szívből gratulálok! Szinte romantikus visszaemlékezni, hogy évekkel ezelőtt milyen volt, és mostanra milyen lett a Tihanyi levendula fesztivál!