Holdújév Fesztivál a Millenáris parkban

2014. február 1-jén távol-keleti és magyar művészek, harcművészek, artisták, zenészek, sportolók együtt köszöntik a Ló Évét a Holdújév Fesztiválon. A tematikus helyszíneken egész nap játékokkal, kulturális és sport programokkal várják a résztvevőket. Bevallott cél, hogy közelebb hozzák a magyar emberekhez a távol-keleti kultúrát.

A szervezők a legfiatalabbaktól a legidősebbekig minden korosztály számára készülnek izgalmas programokkal. Zhang Wei mesterrel a kalligráfia művészetének világába pillanthatunk be, a gyerekek meséket, mondókákat tanulhatnak, a fesztivál területén többször végigvonul az oroszlántánc, megismerkedhetünk a kínai teakultúrával és a távol-kelet különleges ízvilágával. Mindemellett fotókiállítások, interaktív kulturális programok, tradicionális kínai orvoslás, kung-fu kupa, gó és ping-pong bajnokok várják az érdeklődőket.

Az érdeklődők kipróbálhatják a kínai pingpongot, megismerkedhetnek a kung-fu, a taji, a qigong és a teakwondo alapjaival, a speciális önvédelmi technikákkal és a keleti teakultúra szertartásával is.

A Magyar Kínai Baráti Társaságnál kínai agyagkatonákat ábrázoló érméket nyomhatnak a látogatók, részt vehetnek evőpálcikás sorversenyen, a Keleti Nyelvek Iskolájánál a kínai írásjegyekhez kapcsolódó játék mellett minden órában más témában hallhatnak beszélgetéseket. Szó lesz a magyar-kínai fordításról, a kínai orvoslásról, a koreai történelemről és a kínai művészettörténetről is.
A nagyszínpadi produkciókban a Kínai Művészeti Központ, a Koreai Kulturális Központ, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Mugunghwa Tánccsoport, a Magyar Wushu Egyesület, a Mediball, az Öt Elem Wushu Egyesület és a Magyar Kínai Zenekar vesz részt.

A fesztivál csúcspontjaként a világhírű Henan Art Group feledhetetlen színpadi produkcióval érkezik a Millenárisra.

holdujev.hu / mti