Bor, mámor… Bénye

A Bor, mámor… Bénye festői környezetben kínál minőségi kikapcsolódást: sokszínű kulturális előadások, egyedülálló gasztronómiai élmények, kerékpár- és evezőtúrák biztosítják, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a szórakozást.

Augusztus közepén lustán telnek a napok. Jó érzés ilyenkor behúzódni egy árnyas kertbe és egy pohár bor mellett szemlélődni, gondolkodni az élet dolgairól… Vagy beszélgetni arra sétáló, rég nem látott barátainkkal, miközben éppen megkezdődik egy kellemes jazz koncert. Együtt sétálni a faluban és betérve a borászatokhoz megkóstolni az új évjáratú furmintot… Egy másik kertben, már nagy társaságban, jókedvűen nevetgélve várni, hogy elkészüljön a borász kedvenc étterme által kínált vacsora. Aztán keresni egy táncházat, egy zúzósabb koncertet, vagy éppen egy csendes ülőst… Másnap elmehetünk egy biciklitúrára a hegyekbe, vagy evezni a Bodrogra, kiállításokat nézhetünk vagy körbesétálhatjuk ezt a történelmi hangulatú falut egy építész vezetésével. Aztán este újabb kertek, újabb borok és újabb koncertek

A Bor, mámor… Bénye festői környezetben kínál minőségi kikapcsolódást: sokszínű kulturális előadások, egyedülálló gasztronómiai élmények, kerékpár- és evezőtúrák biztosítják, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a szórakozást. A fesztivál különlegessége, hogy a koncerteknek, borkóstolóknak, workshopoknak Erdőbénye kertjei adnak otthont. A páratlan szépségű táj ódon házaival, meredek utcáival, patakjaival szeretettel várja a látogatókat, akik egyedül, kettesben, baráti társasággal, de akár családdal is érkezhetnek, hiszen a szervezők a gyerekekre is gondoltak a programok kialakításánál.

Fesztivál az erdőbényei kertekben

15 helyszínen 4 nap alatt több mint 40 koncert

13 erdőbényei borászat és kedvenc éttermeik

Tokaji borok és hozzájuk illő ételek

Jazz, népzene, world music

gyerekprogramok, előadások, tematikus beszélgetések és vezetett kóstolók

Fedezze fel a Zemplént!

Evezős, biciklis- és madarásztúrák!

Hass, alkoss, gyarapíts!

Kézműves workshop, főzőtanfolyam, előadások és beszélgetések Tokajról és a nagyvilágról

Forrás: www.tokaj-turizmus.hu

Részletes programok itt