Eleven design hétvége: Újbuda kreatív arca

Eleven design hétvége címmel rendeznek a helyi kreatív ipar képviselői és kulturális színterei három napon át tartó fesztivált Budapest XI. kerületében május 9. és 11. között a fenntarthatóság, a tudatos környezetépítés és a kreatív ipar bemutatkozása jegyében.

Az Eleven design hétvége háromnapos programnak a “Bartók Béla Boulevard” (BBB) ad otthont, itt a szervezők szándéka szerint minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot: napközben vásárok és különböző közösségi és gyerekprogramok, kerekasztal-beszélgetések, délután és este pedig kiállításmegnyitók, vetítések és koncertek várják az érdeklődőket – közölte az eseményt szervező Kulturális Tizenegy Egyesületet (KULT11).

Dizájnerek segítségével bárki belekóstolhat a lámpa- vagy ékszerkészítésbe de akár a gasztro-dizájnba is, lesznek élő koncertek, táncbemutatók, a Moha Kávéházban pedig a Miért design a design? címmel rendeznek kerekasztal beszélgetést.

Szombaton az állandó kreatív műhelyek és kiállítások mellett a kerékpáré lesz a főszerep: a szakmai kerekasztal beszélgetésen kiderül, hogy győzött-e a biciklis forradalom Budapesten, lesz kerékpáros fotózás vörös szőnyegen, de bringaváz-dizájn kiállításra is sor kerül, amely után a tervezőkkel is lehet majd beszélgetni.

Vasárnap lesz a Feneketlen Majális amelyen a parkszínpad és az étterem közötti téren piknik és sárkányeregetés, gyerekrajz kiállítás és aszfaltrajzverseny várja a családokat, valamint bemutatkoznak a kerület civil műhelyei is. A résztvevőknek lehetőségük lesz hozzátenni ötleteiket, javaslataikat a Feneketlen-tó és park jövőjéről folytatott tervezéshez, valamint bekapcsolódhatnak a TeSzedd mozgalomba, segíthetnek megtisztítani a parkot és környékét.

Tavaly ősszel a Bartók Béla út vállalkozóinak, kulturális üzleteinek és vendéglátó helyeinek összefogásából alakult meg a KULT11 civil szerveződés, amelynek szándéka, hogy többek közt az Eleven design hétvége keretein belül lehetőséget teremtsen a helyi kreatív ipar és a dizájnerek, építészek, művészek számára alkotásaik széles körű bemutatására.

Az Eleven Design hétvége részletes programja az elevenkreativ.wordpress.com/programok honlapon vagy az esemény Facebook-oldalán (www.facebook.com/ELEVENdesignhetvege?ref=stream&fref=nf) érhető el. (MTI)