Születés hete: csaknem hatvan programot rendeznek országszerte

születésheteSzakmai és civil szervezetek szervezésében szülésfelkészítés, szoptatási tanácsadás, gyermekhordozó eszközök bemutatása, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések, kiállítások, koncertek és szabadtéri programok is szerepelnek a szombattól egy héten át tartó Születés hete eseménysorozaton országszerte és a határon túl is.

Csaknem hatvan program közül válogathatnak az érdeklődők Magyarország számos pontján, valamint Erdélyben és a Vajdaságban az egyhetes rendezvény alatt – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Egyes településeken születésfát, rózsákat ültetnek az idén születetteknek, máshol sétát, kirándulást szerveznek a Mamamérföld nemzetközi mozgalommal karöltve.

A rendezvénysorozat célja, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz a szüléssel, születéssel, csecsemőgondozással kapcsolatban, erről a szervezésben részt vevő, illetve a témákat összeállító védőnők, szülésznők, szoptatási tanácsadók, dúlák, művelődésszervezők, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek, baba-mama klubok, női körök, alternatív gyógyászati központok, játszóházak, illetve közhasznú civil szervezetek gondoskodnak.

A témák között a párkapcsolat, a szexualitás, a családtervezés, az anyává-apává válás, a várandósság, a szülés-születés, a szoptatás és táplálás, a csecsemőgondozás, a női szerepek megélése, valamint a gyermekvállalás és a karrier egyeztetése is szerepel.

Részletes programok és helyszínek a www.szuleteshete.hu honlapon érhetők el. (MTI)