Holnap adják át és mesefesztivállal avatják a Bálint Ágnes Kulturális Központot

bálintágnes_mesefesztivál2013. május 25-26-án Vecsésen először rendezik meg a Bálint Ágnes Mesefesztivált, ahol a város főtere mesebeli világgá változik, életre kelnek a mesék figurái, díszletei, mindenki lehet Mazsola, Frakk, Lukrécia vagy Szerénke is. Az idősebbek újraélhetik gyermekkorukat, a fiatalokat pedig Szalóki Ágnes, Bognár Szilvia, az ALMA Együttes és még sok más program várja.

A mesék utcáján lesz Bálint Ágnes meséiből felolvasás, készségfejlesztő- kézműves foglalkozások, és amíg a gyermekek élvezik az interaktív játékokat, addig a szülők ellátogathatnak az „APUKA MEGŐRZŐ”-be valamint az „ANYA TANYÁ”-ra. Számtalan kiegészítő program is várja a fesztiválra látogatókat: mesetorony készítés, közös pecázás a Nagy-Ho-ho-ho horgásszal, graffiti verseny, Mazsola és Tádé testvér játék, valamint Vizi tündér és Vizi manó szerelem lakatfalát kínáljuk a szerelmeseknek.

A fesztivál mindkét estjén neves előadók lépnek fel a Mesefesztivál szabadtéri színpadán: Május 25-én Rúzsa Magdi, május 26-án pedig Takács Nikolas.  Exkluzív záró koncert: a 2012-ben a „Világ legszebb zenekarának” választott Miss Orchestra Sinfonica melyre a korlátozott ülőhely miatt előzetes regisztráció szükséges.
A Mesefesztivál idején, az új kulturális intézményben lesz Kulisszajárás, gyermekrajz kiállítás, Bálint Ágnes meséinek vetítése az MTVA Zrt és az m2 jóvoltából; továbbá Böde Péter „Vándor Meseíró” és Nyulász Péter író, költő, az egyszervolt.hu munkatársának interaktív foglalkozása.

Az érdeklődőket Mesevonat szállítja a Bálint Ágnes Emlékházba, ahol színházi- és bábelőadásokkal, póni lovaglással, kincskereséssel, bábkészítéssel és Mazsola simogatóval várják a szervezők a gyerekeket és szüleiket.

Mazsola, Frakk, Kukori és Kotkoda, Futrinka utca… Bálint Ágnes meséit évtizedek óta mindenki ismeri. Az írónő ötletéhez fűződik a TV Maci, a Kuckó, a Szeleburdi család, és a Magyar Népmesék első csokorba gyűjtése is. A Bálint Ágnes Mesefesztivállal a szervezők szeretnének hagyományt teremteni.
Bálint Ágnes életéről bővebb infót a csatolt webcímen olvashatnak.

A Mesefesztivál egyes programjai az új Bálint Ágnes Kulturális Központban kapnak helyet, melynek ünnepélyes átadása május 24-én, 16 órakor lesz. A megnyitó díszvendége Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A rendezvényen Fábry Sándor tart exkluzív „Vecsési Dizájn Center”-t a meghívott vendégeknek. (ÖS)