Nemzetközi lesz a II. Connector Táncfesztivál Veszprémben

Március első hétvégéjén rendezik meg Veszprémben a II. Connector Táncfesztivált, amely idén nemzetközi és kétnapos lesz – közölték a szervezők.

II. Connector Táncfesztivál

II. Connector Táncfesztivál

Idén – az érdeklődésre tekintettel – nagyobb csarnokban, a Március 15. úti sportcsarnokban rendezik meg március 2-án és 3-án a táncfesztivált, amelyre Horvátországból, Romániából és Szlovákiából is érkeznek résztvevők. Összesen több mint 60 tánccsoport 1500 táncosa 350 koreográfiával méri össze tudását. A táncversenyre több oktatási intézmény is nevezett amatőr kategóriában, őket külön értékeli a zsűri.

Március 2-án, szombaton modern/kortárs, látványtánc, klasszikus balett, musical, hastánc, formációs társastánc, másnap disco, fitness, open, hip-hop, break, valamint akrobatikus rock and roll kategóriában versenyeznek az indulók. A zsűri elnöke a Magyar Táncművészeti Főiskola mestertanára, Lakatos János koreográfus lesz.

Idén négynapos nyári kurzus követi a Connector Táncfesztivált: július 5. és 8. között modern tánc, társastánc, hastánc, hip-hop szerepel a programban.

forrás MTI