Június 2-án rendezik a Margitszigeten az Európa Sport és Egészség Napját

európasportnapJúnius 2-án ismét a mozgás szerelmeseit várják a Margitszigetre 9-től 18 óráig. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Sportszövetségek Uniója negyedik alkalommal rendezi meg az immár hagyományosnak mondható Európa Sport és Egészség Napját.

Az idei Európa Sport és Egészség Napja vendégül látja a Diabétesz Kontroll Programot. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a sport és az egészséges életmód fontosságára, nem csak azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegséggel élnek, hanem mindenki számára.

Az összes helyszínen szűrővizsgálatok (vércukor, vérnyomás, koleszterin, BMI stb.) figyelemfelkeltő, felvilágosító előadások, speciális, különböző betegségek esetén fogyasztható ételek várják az érdeklődőket. Az atlétikai centrumban külön életmód sétányt alakítanak ki. A szökőkút melletti fogászati szűrő kamiont egész nap igénybe lehet- és érdemes is venni.

Négy helyszín – négy fesztivál. Az atlétikai centrumban egészség és sportfesztivál, a Palatinuson strandjátékok, a Dunán hajózás, a Nagyréten futás és csapatsportok csábítják oda a résztvevőket. Két színpadon egész nap izgalmas bemutatók, táncprogramok, közös bemelegítések lesznek.

Ismét lesz lehetőség sport próbákon részt venni, 8 próba teljesítése után azonnali ajándék jár! Mindenki garantáltan megtalálja a szívéhez közelálló programot. Korhatár nincs, mint ahogy belépő díj sincs, minden programon ingyenesen lehet részt venni. (Kivétel a felnőtt kategóriás futás).

Egy igazi sportikon, Erdei Zsolt (profi és amatőr világbajnok bokszoló) vállalta, hogy a rendezvény arcaként népszerűsíti az eseményt. Ez a nap a sporteseményeken keresztül a mozgásról és az egészséges életmódról szól, zárásként pedig Király Viktor ad koncertet.  (ÖS)

A részletes program itt olvasható: http://www.europasportnap.hu/