Judafest Kölyöknap vasárnap Budapesten

judafestTöbbállomásos utazós kalandjátékkal, az Alma együttes koncertjével és más programokkal is várják a gyerekeket a Judafest Kölyöknapon vasárnap a Lauder Javne Iskolában.

Világ körüli kaland várja a gyerekeket a 80 perc alatt a Föld körül című egész napos rendezvényen. Az utazás alatt több országot megismerhetnek és a zsidó kultúrából is ízelítőt kapnak a résztvevők – közölték a szervezők az MTI-vel.

A több helyszínes kalandjáték egyik állomásán, például a marokkói Mimunán az észak-afrikai zsidóság hagyományos, tavasz kezdetét is jelentő ünnepén vehetnek részt a gyerekek. Az ifjú kalandorok ellátogathatnak a tel-avivi tengerpartra, a jiddis szavak kalandos világába, az orosz-zsidó származású francia festőművész, Chagall műtermébe és a frigyláda titkára is fény derül. Lóval, léghajóval, tutajjal és traktorral közlekedhetnek a vándorlás alatt, és hogy el ne tévedjenek, a nyomolvasást is meg kell tanulniuk.

A legfiatalabbak kipróbálhatják az akadálypályát, az ugrálóvárat, az arcfestést, valamint kézműves programokon vehetnek részt.