Boszorkányságok Harkányban

harkányBájitalt és boszisütit kóstolhat, kerékpározhat, táncolhat, boszorkánnyá válhat és megmártózhat a varázsvízben, aki a hétvégén Harkányba látogat. A gyógyvízéről ismert település immár harmadszor, hagyományteremtő céllal rendezi meg május 17-19-én Harkányi Boszorkányságok című programját.

A rendezvény tematikája és eseményei a helyi hagyományokhoz kötődnek, és hírét viszik Harkány kincsének, az egyedülálló gyógyvíznek. A szervezők célja a város és térsége gazdag természeti és kulturális értékeit bemutatni, s bizonyítani, hogy a harkányi víz nem csak a testi bajokra gyógyír, hanem a lelket és a szellemet is felfrissíti.

A fesztivál Harka legendájáról kapta a nevét, mely egy helyi népmonda arról, miként fogott ki a furfangos anya (akit boszorkányként is emlegetnek) az ördögön, aki meg akarta kaparintani gyönyörű leányát. Boszorkányságok ma is vannak, bizonyíték rá a harkányi víz varázslatos gyógyító ereje, s a helyiek is elbűvölik kényeztetésükkel a vendéget.

A hagyományteremtés céljával útjára bocsátott szezonnyitó fesztivál gasztronómiai és szórakoztató programkínálatával és a kerékpározás népszerűsítésével a turistáknak és a helyi lakosságnak egyaránt élményeket és kikapcsolódást nyújt.

Pénteken délután helyi együttesek mutatkoznak be a Zsigmondy sétány színpadán, a színpad körül borkóstoló, látványkonyha, kézműves kirakodóvásár várja a vendégeket három napon keresztül.

Szombaton főzőversennyel, kóstolási lehetőséggel, bájital és boszi-süti versennyel, fürdővárosi kerékpár ügyességi versenyekkel és életviteli tanácsadással készülnek a szervezők. A színpadon gyerek- és felnőtt műsorok, bábelőadás, bordalnokok, este Apostol együttes.

Vasárnap délelőtt folytatódnak a kerékpáros vetélkedők. (ÖS)

Szabadidős programok Harkányban: http://termalfurdok.com/harkanyi-gyogy-es-strandfurdo/