John Newman is fellép az idei EFOTT-on

John Newman brit énekes sztár is fellép az idei EFOTT-on. Az egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját idén július 10-től 16-ig Velence-Sukoró térségében rendezik meg.

A 27 éves brit közönségkedvenc, John Newman több mint 1,8 millió rajongót összefogó közösségi oldalán jelentette be, hogy idén ismét ellátogat hazánkba, és ezúttal a velencei térségbe hozza el ismert slágereit – közölték a fesztivál szervezői a hirado.hu-val. Így a bulizni vágyó fesztiválozók már biztosan nem maradnak híres külföldi fellépő nélkül, de a szervezők közlése szerint tovább dolgoznak azon, hogy a legnépszerűbb hazai együttesek is színpadra álljanak. Természetesen a szinte már elvárt, magas színvonalú sport-, kulturális, turisztikai és gasztroprogramok sem maradhatnak el idén sem. 2018-ban a fesztivált Velence-Sukoró térségében rendezik meg július 10–16. között, a „házigazda” az ELTE egyetemi hallgatói önkormányzata lesz.

John Newmant a nyomorból való kitörés motiválta karrierje beindításához, és már 14 éves korában elkezdett zenével foglalkozni. 20 évesen aztán a nyüzsgő fővárosba, Londonba költözött, 2012-ben pedig elkészítette a már EFOTT-on is jártas Rudimental formációval első slágerét, a Feel the Love-ot, amely több országban hamar listavezető dal lett.

A legnagyobb sikert mégis Love me again szóló slágerének köszönheti, ennek videóklipjével nyerte meg első zenei díját 2013-ban a Premios 40 Principales gálán. Ugyanebben az évben bezsebelte még a UK Music Video Awards legjobb brit dance videó kategóriájának első helyét is a Not giving in-nel. Klipjeit nem engedi ki a kezei közül, mindet ő rendezi – ami talán sikerének is kulcsa lehet –, emellett számos sláger dalszövegírójaként is bizonyította már tehetségét. Többek között olyan ismert előadók köszönhetnek sokat neki, mint Calvin Harris, Jessie J vagy Kygo.

Mint írják, a mindig tetőtől talpig elegáns szettekben megjelenő énekes már két nagylemezzel és megannyi dallal járja a világot, folyamatos telt házakat generálva, 2018 júliusában pedig várhatóan ismét meghódítja a magyar közönséget. Bár az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója sok meglepetést tartogat még az idei programkínálatot illetően, a bérleteladás mégis rekordot döntött már az early bird időszak alatt is – írta a fesztivál szervezői által kiadott közleményben Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Ő hozzátette: habár újra a Velencei-tó partján lesz megrendezve a fesztivál, de az eddig vándorló fesztivál letáborozásról továbbra sem lehet beszélni, a helyszín maradásában fontos szerepet játszott, hogy a tópartot igen kedvelik a látogatók. Azt nem tudni, hogy a tavalyi hangosítással miatt híreszteléseket mennyire komolyan vették az idei szervezők, de remélhetőleg az immáron hat napig tartó fesztiválon nem fognak előfordulni nagyobb problémák, és a látogatók önfeledten tudnak szórakozni az elejétől a végéig.

Forrás: hirado.hu / MTI