Három színpad lesz a debreceni Vekeri-fesztiválon

vekeri_fesztiválHárom színpaddal, sportolási lehetőségekkel várják a szervezők a második debreceni Vekeri-fesztivál résztvevőit június 20. és 22. között.

Simon Albert, a szervező cég ügyvezetője a keddi sajtótájékoztatón közölte, hogy a festői környezetben lévő Vekeri-tó partján rock- és popzenekarok váltják majd egymást, míg a harmadik nagyszínpad az elektronikus zene otthona lesz. A fellép többek között a P.Mobil, a Beatrice, a Lord, a Deák Bill Blues Band, Tóth Gabi, Vastag Csaba, Vastag Tamás, a finn folk metal együttes, a Korpiklaani, a Stereo Palma és még számos zenekar, énekes és DJ – sorolta Simon Albert.

Tóth Roland, a fesztivál szóvivője hozzátette: a Vekeri hangja elnevezésű tehetségkutató versenyre – amit a fesztivál keretében rendeznek meg – már csaknem háromszáz énekes, illetve zenekar jelentkezett. Közülük húszan mutatkozhatnak be majd a nulladik napon.

Az idén először megtartják az utcazenészek fesztiválját is – fűzte hozzá.

Koroknai Árpád rockénekes a sajtótájékoztatón “jó hangulatú bulit” ígért a Vekeri-fesztivál résztvevőinek. Megítélése szerint az elmúlt években a fesztiválok “nem voltak kegyesek” a rock műfajához, kivéve a Vekeri-fesztivált, amelyen a hazai rock színe-java találkozhat a közönséggel. (MTI)