IX. Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál

hurkatolto_fesztival_plakatTápiószentmártonban hagyomány, hogy a falu névadójának – Szent Mártonnak – tiszteletére többnapos programot rendezünk (Borszentelő, Generációk találkozója, Sportprogramok, Örömzene, stb.). Az idei évben kibővült a rendezvénysorozat.

Tápiószentmárton lehetőséget kapott háromnapos Tápió EXPO megrendezésére, melynek fő célja a térség településeinek, nevezetességeinek, helyi termékeinek, vállalkozásainak bemutatkozása. Ennek a rendezvénysorozatnak a jeles gasztronómiai eseménye a IX. Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál. November 9-én Tápiószentmárton Önkormányzata kilencedik alkalommal rendezi meg ezekre, a régi disznótorokra emlékezve a Hurkatöltő Fesztivált. A fesztivál célja a falusi disznótorok teremtette étkezési kultúra megőrzése. Felelevenítik a hagyományos disznótorok hangulatát, az érdeklődők megismerhetik a disznóvágás és a feldolgozás folyamatát.

A hurkatöltő versenyre három kategóriában lehet nevezni:
– fehérhurka
– véres hurka
– hurkakülönlegesség

A verseny időpontja:
2013. november 9.

Verseny helyszíne:
Tápiószentmártoni Sportcsarnok és Tanuszoda,
2711 Tápiószentmárton, Bartók Béla út 5/a.

A verseny programja:
8.45 Ágyúszóval indul a nap Tárogató – Kocsis Zoltán
8.50 Megnyitó
10.00 Disznóvágás és a feldolgozás menetének bemutatása (disznópörzsölés,abálás,zsírsütés)
10.00 Gasztronómiai-teszt (a tesztet Dr. Dusek László állítja össze)
13.00-tól Zsűrizés
16.30 Eredményhirdetés
18.00 Fásy Mulató

A sportcsarnok előtt vidámpark és kirakodóvásár várja látogatóinkat! A helyszínen hurka és disznótoros káposzta vásárolható!