Rosalia: könnyed borozgatás a Gesztenyés-kertben

Rosaliaalap_web4Idén második alkalommal rendezik meg a rosé borok fesztiválját, a Rosaliát Budán, a Gesztenyés-kertben, május 10. és 12. között, kiegészülve a Rosé Gardent Jazzy színpaddal és az Éves Magyar Rosé Mustrával.

Május 10-12. között a Gesztenyés kertben és a Larus Étterem teraszán széles borkínálat, ezen belül kiemelt rosépaletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint a pezsgők várják a borkedvelőket. A borokhoz a Larus Étterem állított össze olyan menüt, melyben mindenki megtalálja kedvenc ízeit.  Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba!

Nyitva tartás:
Május 10. Péntek    14-23 óra között
Május 11. Szombat     10-23 óra között
Május 12. Vasárnap    10-21 óra között

Belépés: ingyenes. Kóstoláshoz 700.- ért kristály kóstolópohár vásárolható.
A Rosé Garden fizetőeszköze a kóstolójegy

Helyszín: Budapest, 12. kerület, Gesztenyés-kert és Larus Étterem terasza

Május 11-én, szombaton a Larus Rendezvényközpont termében bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé választék, amely a rendezvény alatt szabadon kóstolható. A borászok személyesen kínálják a jégbe hűtött rosékat, habzóborokat, siller borokat. A 14.30 órára érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, és beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről.  A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók.

Nyitva tartás:
Május 11. szombat     14-19 óra között

Belépés: a belépődíj ára 3700.- forint, mely tartalmaz egy 700.- értékű visszaváltható kóstolópoharat és egyszeri belépést tesz lehetővé.

A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók adnak hangulatot a borozgatáshoz. Május 10-én, pénteken este 19 órától Micheller Myrtill és zenekarának, a Swinguistique vadonatúj műsora lesz hallható, amely a múltszázad Franciaországát idézi, francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. Myrtillt a műsorban két gitár, nagybőgő és dob kíséri. 21 órától szabad a tánc. A fergeteges hangulatról a Jazzy DJ-je gondoskodik.

Szombat este 19 órától a Hot Jazz Band lép fel. „Hot jazz” – a kifejezést a jazz leírására használják, különösképp a korai jazz-re és a swingre vonatkozóan, utalva izgalmas és energikus természetére. A zenekar az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató-zenéjének eredethű megszólaltatója. 21 órától szabad a tánc. A fergeteges hangulatról a Jazzy DJ-je gondoskodik.

Vasárnap este 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band,  Takács Tamás Dirty Blues Band,  Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akikkel a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.

Gyermekprogramok a Rosalián:

Május 11. Szombat

11.00-16.00 óráig ingyenes arcfestés

Május 12. vasárnap – Délelőtti prograMOM

10.00-13.00 óráig
MOMkult kézműves műhelye, játékok készítése parafadugóból, ingyenes arcfestés

10.00-11.00 óráig
Tündök zenekar koncertje és az
Újbudai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója

11.00-12.00 óráig
Táncház a Tündök zenekarral
táncoktató: Gubik József

11.00-16.00 óráig ingyenes arcfestés