Ingyenes szabadtéri koncertsorozat a terézvárosi Hunyadi téren

tér_zeneIngyenes szabadtéri koncertsorozat indul szombaton a Hunyadi téri zenepavilonban. A Tér/zene-zene/tér című programsorozat májustól szeptember végéig komoly- és népzenei, dzsessz-, kórus- és gyerekzenei műsorokkal várja az érdeklődőket.

Fellépnek a Kolibri Színház és a Zeneakadémia művészei is, a kerületben található nagykövetségek és kulturális intézetek pedig nemzeti-kulturális hagyományuknak megfelelő zenei produkcióval készülnek – közölte az eseményeket szervező terézvárosi önkormányzat.

A programoknak májustól szeptember végéig a decemberben átadott zenepavilon ad helyet. A zenepavilonban rendezett koncertek célja a tavaly arculatában és funkcionálisan is megújult Hunyadi tér bekapcsolása a kerület kulturális-zenei vérkeringésébe – hangsúlyozta a közleményben Simonffy Márta.

Az alpolgármester hozzátette, a fővárosban egyedülálló szabadtéri koncertsorozattal a Budapest zenei központjának tekinthető Terézvárosban szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni a minőségi élőzenét.

A Tér/zene-zene/tér című koncertsorozat minden szombaton más-más fellépővel és különböző műfajú zenei programmal várja a nagyérdeműt. A komoly- és a népzenei, a dzsessz-, valamint a kóruskoncertek mellett tánctanítás, bábszínház is lesz.

Szombaton a Nyári Vonósnégyes lép fel. Május 4-én az Üsztürü Zenekar és Redő Juli zenés anyák napi köszöntővel, szászcsávási, kalotaszegi zenékkel, tánctanítással várja a közönséget. Május 11-én a Tóth Aladár Zeneiskola Kórusa könnyed kórusműveket énekel, május 18-án a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rézfúvós Együttese muzsikál, május 25-én a Kolibri színház Gyermekjátékok című előadása látható a Gyermeknap alkalmából. (MTI)