Magyar Népdal Napja szeptemberben

Szeptember 14-én, Martonvásár megújult főterén, az Emlékezés terén első alkalommal a Magyar Dal Napja keretein belül megrendezik a Magyar Népdal Napját.

Fellép például a Punnany Massif, ami ebben a környezetben kissé merész vállalkozásnak tűnik, viszont ezúttal gyökereiket keresve ők is népdal feldolgozással jelennek majd meg. A koncertek két színpadon zajlanak, amelyek közül az egyik a rendezvényközpont új színpada, a másik pedig Magyarország egyik legszebb angolparkjának szigetén található.

A Magyar Népdal Napja egyik helyszínének, a rendezvényközpontnak az átadó ünnepségére ugyanazon a hétvégén kerül sor, szeptember 12-én. Ez alkalomból Horgas Eszter Carmen produkciója kerül színpadra, ajándékként Martonvásár lakói és minden odalátogató számára.

A Magyar Népdal Napjára a MÁV-START szeptemberben két pár FLIRT motorvonatot biztosít menetrendszerinti járataiból Martonvásár – Budapest-Déli pályaudvar, illetve Martonvásár – Székesfehérvár viszonylaton, melyek utasterében alkalmi népzenei koncertek teszik még élvezetesebbé az utazást, népszerűsítve a vasúti közlekedést – s nem utolsó sorban csökkentve ezzel a helyszín közelében a parkolás nehézségeit is.