Fáklyás-álarcos felvonulás a Szentendrei Karneválon

Maskarás, fáklyás felvonulás az Altiszti Akadémia Katonazenekarának kíséretében Szombaton 19 órakor a Fő téren. Különleges tűzzsonglőr produkció, farsangi hangulat szórakoztatja az álarcos felvonulókat. Fánk-különlegességek, koncertek és gasztronómiai vásár is színesíti a Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztivál február 10-i és 11-i programját.

A Fő téri nagyszínpadon jövő szombaton a Holdviola zenekar ad koncertet, vasárnap pedig a Besh o droM szórakoztatja majd a közönséget.

A főtéren tűzkosarak mellett fényfestés gondoskodik mindkét este a hangulatról, napközben pedig a történelmi belváros utcáin a velencei karnevál hangulatát idéző maskarásokkal és szoboremberekkel találkozhatnak a látogatók.

A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb része a fáklyás-álarcos felvonulás lesz, amelynek keretében tűzzsonglőr produkciókat is láthatnak az érdeklődők.

A nagyszínpadon mindkét napon át egymást követik a népzenei, világzenei, könnyűzenei koncertek, a gyerekeket pedig álarckészítéssel, gyerekműsorokkal és a szentendrei óvodások farsangoló produkciójával várják.

A Dumtsa sétálóutca átalakul karneváli hangulatú gasztronómiai vásárrá, ahol a látogatók megízlelhetik a farsangi időszakra jellemző ropogós sülteket, a farsangi fánkok nagy választékát, de gazdag pálinkakínálattal és jótékonysági malac- és báránysütéssel is készülnek a szervezők.

Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztivál Programok

NAGYSZÍNPAD

13:30 Bori&Péter duó
15:00 ViGaD Kvartett
16:00 Veronaki- Libabál
A Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített meséi
17:30 Balkáni kalandozások
Básits Branka, Gera Gábor, Csurkulya Jószef, Smuk Tamás
18:30 Térzene – Fellép az MH Altiszti Akadémia Katonazenekara
19:00 Fáklyás felvonulás tűzzsonglőrökkel
20:00 Holdviola koncert

FŐ TÉR

12:00 Malac- és báránysütés
VÁROSI VENDÉGHÁZ
14:00-18:00 Farsangi álarckészítés Ildikó Piszkátorral
PARTI MEDVE
16:00 Holle anyó birodalma – könyvbemutató és kiállitásmegnyitó
PÓTKULCS
21:00 Farsangi maszkabál
DJ Kacsa aka Sc Spacecowboy táncz

GASZTRO KORZÓ
A rendezvénnyel egyidőben természetesen igazi fánk parádéval, gazdag pálinkakínálattal és jótékonysági malacsütéssel is várjuk a látogatókat a Fő téren és a Dumtsa utcában.

MASKARÁSOK, SZOBOREMBEREK ÉS FÉNYFESTÉS
A Velencei Karnevál mintájára egész nap maskarások és szoboremberek lepik el majd az utcákat, sötétedés után pedig idén is a koncertek idejére farsangi fénydíszbe öltöznek a Fő tér épületei.

A rendezvény ingyenes.

szentendreprogram.hu / MTI / Fotó: facebook