Deep Purple a Fehérvári Zenei Napokon

deep purpleA Leander Rising koncertjével vette kezdetét ma délután a 17. Fehérvári Zenei Napok (Fezen), amelynek sztárfellépője a Deep Purple lesz.

A hard rock legendás brit zenekara augusztus 3-án, szombaton este lép fel a nagyszínpadon. A Deep Purple mellett is lesznek neves külföldi fellépők a székesfehérvári rendezvényen, hiszen színpadra lép többek mellett a mexikói Tito & Tarantula, a cseh Noise of Human Art (N.O.H.A.), a portugál Moonspell, az egyesült államokbeli Fear Factory és a finn Amorphis.

Nagy érdeklődés kísérheti Ákos pénteki esti koncertjét, de rajta kívül is olyan neves hazai előadók szerepelnek a fesztiválon, mint a Blind Myself, a Depresszió, az Edda, az Európa Kiadó, a Pokolgép, a Road, a Tankcsapda és a Vad Fruttik.

A Fezen 2013-ban is – hasonlóan az előző évhez – nulladik nappal indul, amelyet még további három nap követ. Idén három kültéri és három beltéri koncerthelyszín várja a fesztiválozókat, akik a “Fezen-turné” akció keretében székesfehérvári éttermekben és múzeumokban pecséteket gyűjthetnek, amelyek bemutatásával egy korsó sört és fezenes relikviákat nyerhetnek.

mti