Fúvósokkal indul a 48. Nyírbátori Zenei Napok rendezvénysorozata

Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művészek is fellépnek a szombaton kezdődő 48. Nyírbátori Zenei Napokon, amelynek nyitónapján tartják a 6. Nyírbátori Fúvószenekari Találkozót.

Vona Éva, a Nyírbátori Kulturális Központ művészeti vezetője elmondta, hogy augusztus 2-án a 6. Nyírbátori Fúvószenekari Találkozó résztvevői adják a nyitó koncertet. A műsorban, amelynek helyszíne a nyírségi város centrumában található kulturális központ, a derecskei, a hajdúszoboszlói, a debreceni, a nyíregyházi és a helyi fúvószenekar lép fel, továbbá zenél a Debrecen Dixieland Jazz Band.

Augusztus 3-án zenés vacsoraestet tartanak a központ aulájában a Budapest Bár zenekarral, augusztus 9-én pedig a Szalka Consort vonószenekar lép fel a Nemzeti Kegyhelyen, a Máriapócsi Görög Katolikus Kegytemplom udvarában. Másnap a budapesti Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész koncertjére várják a zenekedvelőket a Nyírbátori Református Templomba.

A következő hétvégén, augusztus 16-án este ismét Kossuth-díjas művészek, a Csík Zenekar tagjai lépnek fel Nyírbátorban, a Római Katolikus Minorita Templom és Rendház udvarán. Augusztus 17-én zenés éjszakai fürdőzésen vehet részt a közönség, a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben a Szalka Consort vonószenekar szolgáltatja majd a zenét a vendégeknek.

A 48. Nyírbátori Zenei Napok záró rendezvénye augusztus 20-án délután lesz a Nyírbátori Református Templomban. Fellép a debreceni Kodály Kórus, a Kodály Filharmonikusok, a Lautitia Gyermekkar, szólistaként pedig a Kossuth-díjas Sebestyén Márta és Fekete Attila Liszt Ferenc-díjas operaénekes.

Vona Éva megemlítette, hogy a zenei napok ideje alatt kísérő rendezvényként Makrai Zsuzsa tűzzománc-kiállítása látható a Nyírbátori Református Templom sekrestyéjében, illetve augusztus 16-án délután Szűcs Édua karikaturista tárlatát nyitják meg a kulturális központ aulájában. Ekkor könyvbemutatót is tartanak, a Lengyelországban élő és alkotó Szilágyi Szabolcs író, volt rádiós és MTI-s újságíró Hat kicsi hajótörött című kötetét ismerhetik meg az irodalomkedvelők, a szerző közreműködésével. (MTI)