Nemzetközi kamarakórus-verseny Pécsen

kamarakórus_versenyVerskoncert és gyorstanulási verseny is lesz a pénteken kezdődő és hétfőig tartó 23. Pécsi Nemzetközi Kamarakórus Versenyen, amelyen minden résztvevőnek elő kell adnia egy művet Francis Poulenc francia zeneszerzőtől.

A szervező pécsi Nevelők Háza Egyesület és a Pécsi Kamarakórus közleményében azt írta: az eseményre nyolc kórus tagjait várják, a budapesti, zirci, egri, miskolci és pécsi énekesek mellett Svédországból, Romániából és Szlovéniából érkeznek művészek.

A kórusversenyt pénteken este hét órakor közönségcsalogató nyitóceremónia vezeti fel, a hivatalos megnyitó után minden kórus ízelítőt ad abból a repertoárból, amelyet a következő napokban előad. A négynapos megmérettetésnek egy kötelező feladata lesz: a résztvevőknek be kell mutatniuk egy művet a fél évszázada elhunyt Francis Poulenc francia zeneszerzőtől.

A program különlegessége a Szélkiáltó együttes vasárnap esti verskoncertje, a csúcspontját pedig az úgynevezett gyorstanulási verseny jelenti majd. Utóbbi keretében a kórusoknak hetven perc áll rendelkezésükre egy zenemű megtanulására és előadására.

A fellépéseket a belvárosban tartják, a nyitóhangversenynek a székesegyház, a versenyhangversenyeknek a Ferences templom és a Dómmúzeum, a gálakoncertnek a Palatinus Hotel ad otthont.

Az előadások nyilvánosak és a nyitóhangverseny kivételével ingyenesek, ezért a szervezők remélik, a kórusmuzsika sokakat vonz majd a pünkösdi hétvégén. (MTI)