Cseh Jazzhétvége

Az Opus Jazz Club az őszi idényben folytatja eddigi sikeres gyakorlatát: időről-időre egy kiválasztott ország jazzéletére fókuszálva egy-két napos afféle „minifesztivált”, jazzhétvégét rendez.

Szeptember 26-27-én – a budapesti Cseh Centrummal együttműködve – a komoly jazzmúlttal rendelkező csehek négy – mind felállását, mind zenei stílusát tekintve – különböző, az európai jazzszíntéren is jól ismert formációját köszönthetjük az Opusban. Az este 8-kor kezdődő koncerteken két-két zenekar lép fel.

A pénteki első napon a zenekarvezető-zongorista szerzeményeit játszó, profi Petr Beneš Quartet és a számos elismeréssel és díjjal rendelkező, csupa virtuóz szólistából álló Tomáš Liška Invisible World Trio mutatkozik be.

A szombati koncertet az Európa-szerte ismert és kedvelt Tara Fuki duó kezdi: a két csellista hölgy különféle zenei elemekből kaleidoszkópszerűen összeálló programja hiteles, őszinte kalauz a női lélek mélységeibe. Az eseményt a Vertigo sextett fellépése zárja: zenéjüket eredetiség, kifinomult kompozíciók, remek improvizációk jellemzik, köszönhetően valamennyi tag folyton megújuló zenei kreativitásának és komoly nemzetközi tapasztalataiknak.