Új tag a Bëlgában

Szombaton a Muzikum Klubban láthatja először a budapesti közönség a Bëlga együttes új tagját, Dj Marvint.

Marvin megérkezése nem tagcserét jelent, a Bëlga ezentúl öttagú lesz – közölte a csapat menedzsmentje. Mint írták, Dj Marvin a Bëlga első idei koncertjén, január 17-én Tatabányán debütált.

A pályát 1995-ben kezdett dj dolgozott a Tilos Rádióban és a Radio Caféban, fellépett többek között a SüssFelNapban, a MokkaCukkában, a Merlinben, alapítója a United Colors of House-nak, a Blast from Past sorozatnak, a Hypnotronik esteknek. Munkatársa, majd tulajdonosa volt a Trancewave lemezboltnak. Nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában, Csehországban, Horvátországban, Erdélyben és Németországban is fellépett.

A Bëlga egyik rappere, Még5lövés még decemberben, a Művészetek Palotájában adott koncert előtt beszélt az MTI-nek arról, hogy a csapat nemcsak a 15. születésnapját ünnepli, hanem egy korszakot is lezár: jó ideig most lép fel velük utoljára a zenékért eddig felelős Titusz.

“Természetesen marad a Bëlgában, de a koncerteken a jövőben nem lesz velünk, mert már nem tudja összeegyeztetni a fellépéseket másik zenekarával, a Carbonfoolsszal. Ha az elmúlt egy-két évben ütközés volt, Tituszt helyettesítette valaki a Carbonfoolsban, de most nincs, aki ezt megtenné. A Bëlga effektgépeket használ, Titusz CD-ről, laptopról szokott zenéket játszani, az új tag átveszi a szerepét” – mondta akkor Még5lövés.

A Bëlga 1998-ban alakult a Tan Kapuja Buddhista Főiskola három hallgatójából, akik a Tilos Rádió egyik műsorában találtak egymásra és a vicces, (ön)ironikus, szókimondó bëlgás stílusra, amelynek zenei alapjait az akkor feltörekvő producer, Dj Titusz teremtette meg. Bauxit, Még5lövés és Tokyo azóta is szövegel, a Bëlga eddig tizenkét lemezt és számos hip-hopos slágert (Nemzeti hip-hop, Kalauz, A gyaloglás vége, Képviselő boogie, Mit parodizálsz, Az a baj, Zsolti a béka) készített. (MTI)