Berki Tamás és Sárik Péter lemezbemutatója a BMC-ben

A hazai dzsesszélet két kiemelkedő szereplője, Berki Tamás énekes és Sárik Péter zongorista által alkotott duó koncertlemezt készített. A Minden délibáb című anyag bemutatója december 4-én lesz a BMC-ben, az Opus Jazz Clubban. Continue reading “Berki Tamás és Sárik Péter lemezbemutatója a BMC-ben” »

A fúziós dzsessz amerikai legendái a Müpában

Russel Ferrante és Jimmy Haslip, a fúziós dzsessz egyik legkiválóbb aktív csapata, a Yellowjackets két alapítója is fellép a Művészetek Palotájában (Müpa) október 28-án László Attila és Németh Ferenc Bridges of Souls című lemezének bemutatóján. Continue reading “A fúziós dzsessz amerikai legendái a Müpában” »

Jazz itt! Oláh Kálmán European-American Quintet

Angol trombitás, amerikai szaxofonos és bőgős, spanyol dobos, és magyar zongorista. A Zeneakadémia jazz tanszékének oktatója, a Liszt-díjas Oláh Kálmán valódi all-star csapatot hozott össze nagytermi koncertjére. Continue reading “Jazz itt! Oláh Kálmán European-American Quintet” »

Cseh Jazzhétvége

Az Opus Jazz Club az őszi idényben folytatja eddigi sikeres gyakorlatát: időről-időre egy kiválasztott ország jazzéletére fókuszálva egy-két napos afféle „minifesztivált”, jazzhétvégét rendez. Continue reading “Cseh Jazzhétvége” »

Bob Mintzer és a Modern Art Orchestra a BMC-ben

Ismét világsztár vendége lesz a Modern Art Orchestrának: szeptember 18-án csütörtökön Bob Mintzer amerikai szaxofonos társaságában adnak koncertet a Budapest Music Centerben (BMC). Continue reading “Bob Mintzer és a Modern Art Orchestra a BMC-ben” »

Újbuda Jazz Fesztivál, számos őszi koncert az A38-on

A Random Trip koncertjével indul kedd este a 10. Újbuda Jazz Fesztivál az A38 Hajón, amelynek őszi programját kedden mutatták be. Continue reading “Újbuda Jazz Fesztivál, számos őszi koncert az A38-on” »

3. Paloznaki Jazz és Bor Piknik

A Paloznaki Jazz és Bor Piknik a Balaton-felvidék különleges programja, a minőséget képviselő, elsősorban a középkorosztályt megszólító rendezvény hiánypótló törekvés.
Continue reading “3. Paloznaki Jazz és Bor Piknik” »

Jazznap.hu: ingyenes 1705-koncert a Müpában

A Művészetek Palotája (Müpa) újabb kiemelt koncerttel csatlakozik az április 30-i nemzetközi dzsessznap magyarországi programjához, a Jazznap.hu-hoz. Kaltenecker Zsolt, Dés András és Piri Béla 1705 elnevezésű triója Wolfgang Muthspiel osztrák gitárossal lép színpadra. Continue reading “Jazznap.hu: ingyenes 1705-koncert a Müpában” »

Alba Regia Feszt és Jazzverseny lesz augusztusban Székesfehérváron

Hagyományt szeretnének teremteni az Alba Regia Feszt és Jazzverseny megrendezésével augusztus 5. és 7. között Székesfehérváron – jelentették be a szervezők. Continue reading “Alba Regia Feszt és Jazzverseny lesz augusztusban Székesfehérváron” »

Szakcsi Lakatos Béla amerikai sztárokkal játszik a BMC-ben

A magyar dzsessz egyik legnagyobb alakja, Szakcsi Lakatos Béla április 19-én, szombaton világhírű amerikai zenészekkel lép színpadra a Budapest Music Clubban. A Climate Change című koncertet a tervek szerint CD-n is ki fogják adni. Continue reading “Szakcsi Lakatos Béla amerikai sztárokkal játszik a BMC-ben” »

1 2