VII. TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál

TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál 2012Folklórprogramokkal, Ghymes-koncerttel, vadételkóstolóval várja a közönséget az egész napos tamási Trófea vadgasztronómiai fesztivál, amelyet június 1-jén rendeznek a miklósvári parkerdőben. Gyerek táncház, bábszínház, kürtbemutató, kutya és solymászbemutató, honfoglaláskori vásár és harci jelenetek, ugrálóvár, vadfőző verseny, állandó kóstolási lehetőség (kóstolójegy ellenében), este pedig nagyszabású ingyenes GHYMES koncert majd HALOX- buli és utcabál, kifulladásig!

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. valamint a Tamási Városi Művelődési Központ közös fesztiváljára nyílt vadételfőző-versenyt hirdettek, amelyen családok, baráti társaságok és vadásztársaságok is részt vehetnek – mondta Csapó György, a Tolna megyei város művelődési házának igazgatója.

A nevezőknek vadból vagy halból kell elkészíteniük ételeiket, amelyek főhetnek üstben, bográcsban vagy sülhetnek roston, kemencében is; az ínyencségeket a közönség is megkóstolhatja a nap folyamán – tette hozzá.

A gasztronómiai versenyt vadászattal kapcsolatos programok kísérik. A parkerdőben lesz vadászkutya- és sólyombemutató, megmutatják a gyulaji erdőben esett dámtrófeákat, a Csodaszarvas Népe Hagyományőrző Egyesülettől avar kori harci és fegyverbemutatót láthatnak az érdeklődők.

TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál 2011

A fesztivál alkalmából megnyílik a látogatók előtt a dámállományáról híres gyulaji erdő, ahová lovas kocsival is kirándulást tehetnek a természetbarátok.

Az ingyenes programsorozaton színpadra lép a tamási Pántlika néptánccsoport, amelyet a Zengő együttes táncháza követ, majd este másfél órás koncertet ad az idén harmincéves Ghymes együttes.

tamási Trófea vadgasztronómiai fesztivál

mti / http://www.tamasiturizmus.hu