Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok 2013

tokaj hegyaljai szüreti napok 2013A Tokaji Borvidék legjelentősebb szüreti fesztiválja, az 1932 óta megtartott Szüreti Napok a hagyományoknak megfelelően 2013-ban is megrendezésre kerül október első hétvégéjén, a borvidék névadó településén .

Október 4. és 6.között jöjjön tehát mindenki Tokaj-Hegyaljára ünnepelni a szőlőt és a bort. A szüreti programok sorában szerepel minden mi szem-szájnak ingere, zene és tánc, vásári komédia és gyermekprogram. A gasztronómiával és a szürettel kapcsolatos programok között ebben az évben is megtalálható az elmaradhatatlan szüreti felvonulás, szüreti bográcsgulyás főzőverseny.

tokaj hegyaljai szüreti napok 2013 c

Színpadra lép a Csík Zenekar Lovasi Andrással kiegészülve, Kasza Tibi és Pataki Attila betegsége miatt ugyan elmarad az Edda koncert, de jön helyette a Karthágó!

2013-ban kiegészítő programként szerepel a kínálatban október 5-én II. Tokaji Szüret Kupa sakkverseny, október 6-án pedig a „Hírös Tokaj Vára” napja a várért. A több mint 300 éve lerombolt és tokaji Rákóczi vár régészeti feltárása 2007-ben kezdődött meg és immáron hatodik évadánál tart. A programok nagy része ingyenes, de ha segíteni kívánja a szűkös anyagi keretekből zajló ásatásokat és Tokaj Várának megújulását, akkor a helyszínen adományival ezt megteheti.

tokaj hegyaljai szüreti napok 2013 b

https://www.facebook.com/szuretinapok