Junibor Borünnep a Szent István téren

Négy napig a fiatal borászoké lesz a budapesti Szent István tér, ahol a II. Junibor Borünnep keretében csütörtöktől vasárnapig 29 pincészet csaknem százféle borral várja a közönséget.

A fiatal borászokat tömörítő Junibor Egyesület és a DiVino borbár által közösen rendezett fesztiválon az egyesület tagborászai kóstoltatják boraikat a Szent István-bazilika előtt. A négy nap során megválasztják Az Év Juniborászát, a legnépszerűbb fiatal borász pedig közönségdíjban részesül.

A borünnep koncepciója az, hogy a „juniborászok” bemutassák: a magyar bor méltó kihívója a népszerű, külföldi boroknak.

„Célunk, hogy a rendezvényen megélt kóstolási tapasztalatok nyomán a magyar és külföldi vendégek az év többi napján is szívesen nyúljanak a boltok polcain a magyar termékekért, ellátogassanak a bortermelő vidékeinkre. Az idei borünnepen is a főszereplők a juniborászok, amely közösség jól reprezentálja Magyarország bortermelő vidékeit” – hangsúlyozzák a szervezők.

A belépés a Junibor Borünnepre ingyenes lesz, míg a DiVino borbárban szombat délután megtartott kísérőprogram  – melyen az összes tagborász bemutatja kedvenc borát – belépőjének megvásárlásával a résztvevők teljes egészében a Junibor Egyesületet támogatják.

A borünnep részletes programja a www.juniborunnep.hu honlapon érhető el.

mti