Django Fesztivál a Müpában

Az egyéjszakás Django Fesztivál Django Reinhardt belga származású gipsy-jazz gitáros nyomdokaiba lépve idézi fel az 1920-as és 30-as évek hangulatát  január 20-án.

Az est házigazdája a hattagú Swing a la Django Zenekar, amelyben Seres Vilmos (klarinét), Gazda Bence (hegedű), Csurklya József (cimbalom), Kardos Dániel (gitár), Horváth Márk (gitár) és Lombos Pál (bőgő) játszik. A zenekar vendégül látja a magyar zenei élet kiemelkedő színfoltjait, valamint a francia manouche swing autentikus képviselőit, a Tcha Badjo zenekart egyenesen Franciaországból.

A Swing à la Django egy innovatív hattagú zenekar, különleges stílusötvözettel. Ebben a nem mindennapi formáció által kreált hangzásban harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus.

Ezen az egyéjszakás fesztiválon a gyökerekhez mennek vissza, hiszen legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt – a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros – nyomdokaiba lépve idézik fel a 20-as 30-as évek hangulatát, nem is akárhogy: meghívásukat elfogadta a francia Tcha Badjo zenekar, akik a django swing hagyományőrzői, Hajós András, akinek sokoldalúsága most a django swing világában is megmutatkozik, Micheller Myrtill, a magyar jazz kiemelkedő énekesnője, Szirtes Edina Mókus, a magyar világzenei színtér legrendhagyóbb figurája és a Pankastic!, az ország első django-pop zenekara. Az est unicuma, hogy a produkciók szimfonikus zenekari kísérettel szólalnak meg, melyet a Budafoki Dohnányi Zenekar biztosít.

mupa.hu