A 2013-as év legjobb brit bluesgitárosa a Gastroblueson

Chantel McGregor, a tavalyi British Blues Awards legjobb gitárosának és a legjobb női énekesének választott zenész lesz a 22. paksi Gastroblues Fesztivál egyik sztárvendége; a július 4. és 6. között megrendezendő seregszemlén fellép Carlos Santana zenekarának két tagja, valamint például Julian Sas, Littl G. Weevil és a Deák Bill Blues Band is.

2014. július 4. és 6.

Az idei paksi fesztivál programjának gerince összeállt, a fellépők többségével már megszületett a megállapodás – jelentette be Gárdai György szervező, aki megjegyezte: számára a legizgalmasabbnak a Magic of Santana tribute band koncertje ígérkezik.

Az eredeti zenekar „arénaléptékű” és számunkra megfizethetetlen – fogalmazott a szervező, hozzátéve, hogy Paksra Carlos Santana zenekarának két eredeti tagját várják: Alex Ligertwood énekest, gitárost, dobost és Raul Rekow dobost, kongást.

A British Blues Awards legjobb gitárosa és legjobb női énekese díjat 2013-ban elnyert Chantel McGregor először koncertezik Magyarországon, fellép továbbá a holland gitáros, Julian Sas, az amerikai Ford Blues Band, illetve az Egyesült Államokban élő magyar zenész, Little G. Weevil és a Deák Bill Blues Band is.

A 22. Gastroblues Fesztivál 2014. július 4. és 6. között lesz Pakson, az Energetikai Szakközépiskola Sportcsarnokában, illetve parkjában, amely a főzőversenynek, fesztiválfocinak és a vasárnapi szabadtéri koncerteknek is helyet ad.

Lesz idén is templomi koncert. Ez szintén csemegének ígérkezik, hiszen Paks testvérvárosából, Viskről származó zenész, Pál István „Szalonna” és bandája közös produkciót ad elő Ferenczi Györggyel és a Rackajam-mel – tette hozzá Gárdai György.

Bővebb info: http://www.gastroblues.hu

mti