Debreceni Tavaszi Fesztivál: zene, tánc, kiállítás, gasztronómia

Mózes, avagy a TízparancsolatTöbbek között a Mózes, avagy a Tízparancsolat című balettelőadás, csokoládé napok, a hagyományos képzőművészeti tárlat, valamint Szakcsi Lakatos Béla koncertje szerepel a vasárnap kezdődő és május 26-ig tartó Debreceni Tavaszi Fesztivál kínálatában.
március 10 – május 26

Sokszínű, gazdag és minőségi programokkal találkozhat a Debreceni Tavasz rendezvényein minden korosztály, minden műfajban. A programok március 10-én a Tavasznyitó Vasárnapi Muzsika című, Mozart műveiből összeállított koncerttel indulnak. A legnagyobb produkció a húsvéthoz kapcsolódó Mózes, avagy a Tízparancsolat című balettelőadás a Főnix Csarnokban március 27-én. A Markó Iván koreografálásával és főszereplésével készült darab a népe szabadságáért, önállóságáért küzdő Mózes élettörténetét dolgozza fel.

A legfontosabb márciusi programok közé tartozik a 70 éves Szakcsi Lakatos Béla Szakcsy Gipsy Jazz című koncertje 21-én a Kölcsey Központ Báltermében, a 23-án a Bényi Árpád Kiállító teremben nyíló hagyományos Debreceni Tavaszi Tárlat, illetve a tematikus – frankofón és észt – filmnapok az Apolló Moziban.

Március 16-17-én a Kölcsey Központban először rendezik meg a Debreceni Csokoládé Napokat; a nemzeti ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégén mások mellett Borbély Béla, Magyarország “csokoládéguruja” is részt vesz kóstolókon, amelyeken kézműves csokoládé és más különlegességek várják az édesszájúakat.

A Debreceni Tavasz záróprogramja május 26-án Halász Judit gyermeknapi műsora lesz a Kölcsey Központ Nagytermében.

MTI