Társasjátékok Ünnepe a Lurdy Házban

A Társasjátékok Ünnepe, Magyarország legnagyobb társasjátékos fesztiválja 2014-ban november 29-én és 30-án (szombat-vasárnap) kerül megrendezésre Budapesten, a Lurdy Ház Konferencia Központjában.

Az esemény fő szervezői a Nebuló XXI. Alapítvány és a Társasjátékos Klub. A rendezvényen több mint száz asztalon, hozzáértő játékmesterek segítségével lesz lehetőség kipróbálni a legjobb magyar és külföldi logikai, taktikai, stratégiai és családi társasjátékokat. Számos szervezet, egyesület és játékkiadó vesz részt az eseményen (például Mensa HungarIQa, Magyar Társasjátékos Egyesület, JEM Magazin, homoludens.hu Egyesület). Kedvezményes játékvásár, tombola, játékoktatás, és az olympiai döntők mellett helyi versenyek is színesítik a programot. A szervezők több ezer látogatóra számítanak, elsősorban fiatal felnőttek és a családok körében népszerűek itthon a társasjátékok.

A Társasjátékok Ünnepén a 2014-es Társasjátékos Olympia döntőit is végigizgulhatják a résztvevők. A Társasjátékos Olympia selejtezőin magyarországi játékklubok és iskolák szerveztek versenyeket különböző taktikai és stratégiai játékokból (például Dominion, Carcassone, 7 csoda). A válogatókat, iskolai, városi, egyesületi selejtezőket követően mérik össze tudásukat és szerencséjüket az országos legjobbak. Minden versenyszámban a dobogós helyezést elérők értékes játékcsomagokat nyernek.

Időpont: 2014 november 29. (szombat) 10.00-20.00 – november 30. (vasárnap) 10.00-20.00
Helyszín: Lurdy Ház, 1097 Könyves Kálmán körút 12-14.