STRAND – Nagyon Zene Fesztivál augusztusban

Nem túlzás azt állítani, hogy Zamárdi mára nem csupán a Balaton Régió, de az egész ország egyik legkedveltebb fesztiválhelyszíne lett. A Balaton Sound 2007-es debütálása és töretlen sikere után tavaly augusztusban egy új fesztivál jelent meg a hazai palettán.

A STRAND – Nagyon Zene Fesztivál – ahogy az a nevéből is kiderül, sok szállal kötődik a Petőfi Rádióhoz. “Ma már egymil- liós hallgatói bázist mondhat magáénak a Petőfi Rádió, amely az indulása óta számos hazai produkciót ismertetett meg a nagyközönséggel. A STRAND – Nagyon Zene Fesztivál a rádió egyfajta élő bemutatkozása, ahol mi is találkozhatunk a közönségünkkel és jelen vannak azok a hazai és nemzetközi produkciók, akiket és amelyeket a legjobban szeretnek a hallgatóink. Idén a fesztivál négy napja során napi 24 órában közvetítjük a helyszínről a Petőfi Rádió adását, így azok is bekapcsolódhatnak a STRAND-hangulatba, akik otthon maradtak, vagy éppen csak készülnek a fesztiválozásra.” – mondta el Horváth Vanda, a Petőfi Rádió főszerkesztője.

“Az idei kínálat valóban minden igényt kielégítő. A nyitónapon, augusztus 20-án a Papa Roach lép színpadra. A további napokon a Parov Stelar Band, a Knife Party, John Newman, a Dub FX és Wilkinson lesznek a STRAND nemzetközi sztárvendégei.”     – tette hozzá Fülöp Zoltán, a fesztivál egyik főszervezője.

Igazán “fullos” a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál hazai kínálata is. “Augusztus 20-án egy izgalmasnak és látványosnak ígérkező koncerttel Zamárdiban ünnepli 25. születésnapját a Tankcsapda, a további napokon pedig számos hazai zenekar és előadó teszi tiszteletét nálunk, kivétel nélkül olyanok, akiket a közönségünk és a Petőfi Rádió hallgatói nagyon szeretnek. Jelen lesz többek között a Quimby, a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Brains, valamint főszereplőként találkozhatnak a résztvevők a Nagy-Szín-
Pad verseny döntőseivel.” – tette hozzá a fesztivál másik főszervezője, Lobenwein Norbert.

A STRAND – nevéhez híven – természetesen a zene mellett a strandolásról is szól. Az erre az alkalomra épült vízparti bárok egész nap a napszakhoz illő zenével és más programokkal kedveskednek a résztvevőknek.