Gasztronómiai és szórakoztató programok a tapolcai Tópart fesztiválon

tópartGasztronómiai és szórakoztató programokat kínál péntektől három napon át a Tópart 2013 Fesztivál a tapolcai Malom-tó partján.

Idén a városrehabilitációs program keretében munkálatok voltak a Malom-tó partján, ezért a Tapolca Tavasz helyett Tópart 2013 Tapolca néven rendeznek kulturális és gasztronómiai fesztivált, mondta Gerencsér Barbara, a Tapolca Kft. rendezvényszervezője.

A tópartra a Balaton-felvidék jelentősebb borvidékeinek képviselői hozzák el boraikat, de  jelen lesznek pálinkaházak is; az italok mellé kemencében sült ételeket, tapolcai pisztrángot, házi sajtokat, füstölt árut, édességet, kézműves termékeket is kínálnak a kitelepülő vendéglátók.

A Malom-tónál felállított színpadon pénteken este nyolckor a Magashegyi Underground, majd a Goldi Tűzvarázs, végül a Q-Jazz Band lép fel.

Szombaton a Fő téren a gyerekeket ugrálóvár, játékok és kézműves foglalkozások várják, a tóparti színpadon egy órától az Acro Dance gyermekcsoportjai szórakoztatják a közönséget, háromkor Mézengúz gyerekkoncert kezdődik, fél ötkor zumbabemutató, hatkor pedig A kalóz három próbája címmel Goldi show. Délután a családok vízibicikli-versenyen mérhetik össze ügyességüket. Este nyolckor a Pál utcai fiúk koncertezik.

Szombaton tartja hagyományos, országosan is egyedülálló babatalálkozóját a Pannon Reprodukciós Intézet; az intézet több mint 10 éves fennállása óta 2000 baba született az itt dolgozó szakemberek segítségével, az éves találkozón több százan vesznek részt.

Vasárnap tíztől grillversennyel folytatódik a Tópart fesztivál, délután egytől a Badacsonytördemic táncegyüttes lép színpadra, négytől a Mongoose Limit koncertezik. (MTI)