Párhuzamos valóságok találkozása Garábon – Tű Fokán Művészeti Fesztivál

Az összművészeti fesztivál (június 27-július 1.) egyik különlegessége, hogy egy település ad neki otthont, melynek tereit öt napon át, az ott élőkkel közösen használhatjuk. Ez segít abban is, hogy megvalósuljon a fesztivál fő célja, hogy párhuzamos valóságok, például a magyarországi falu és város találkozhassanak egymással. A fő hívó szavak a kísérletezés, alkotás, cselekvés. Minden évben különleges műhelyekkel és koncertélményekkel jelentkeznek.

Idén is Garáb, egy Nógrád megyei kis falu fogadja be a fesztivált. Kiemelkedő természeti szépségével és nyitottságával különleges környezetet biztosít, egy helyet ahol megvalósulhat a találkozás párhuzamos világok között. Külföldi fellépőkkel (Oi Dipnoi, Cantenac Dagadar, Baro Drom) és izgalmas műhelyekkel tarkított programokkal készülnek a szervezők. Fontosnak tartják, hogy időt adjanak a dolgok megélésére, hogy egy olyan ritmust biztosítsanak, amiben mindenki megtalálhatja a saját valóságosságát.

A fesztivál célja olyan közeget teremteni ahol a sokszínű alkotói közösség fórumot találhat, ahol a jelenlevő művészek párbeszédet kezdeményezhetnek egymással. A fesztivál otthonául továbbra is a nagy utaktól távol fekvő kistelepülést akartak választani. Tapasztalataik szerint a városi közegtől való távolság és a természetközeliség elmélyíti és kiteljesíti az együtt töltött időt. A Fesztivál a nevét az alapító, Hajnóczy Csaba Kampec Dolores nevű zenekarának albumáról kapta, amit egy bibliai hasonlat ihletett. A szervezők évről évre be akarják bizonyítani, hogy lehetséges a mai Magyarországon egy non-profit közösségi eseményt létrehozni, hogy újra és újra átférünk a tű fokán!

A fellépők

Idén biztosan szerepel a fesztiválon a szicíliai “Oi Dipnoi” (jún. 28) és a francia “Cantenac Dagar” (jún 30.) a záró napon (júl. 1) pedig az olasz “Baro Drom” fog egy táncolós zárást adni.

Ezen kívül több izgalmas magyar fellépő lesz a fő színpadon, különböző alternatív közegekből. Fellép többek között a “Kampec Dolores” és a “Nunki Bay Starship”. A Közös térben a délután során izgalmas fél-akusztikus, meditatív és kísérletező produkciókat láthatunk. Mesemondás és lakásszínház is lesz idén.Esténként pedig egyszemélyes akusztikus programokat hallhatunk a természetben, fáklyafénynél.

Idén is széles körű műhelyekkel készülnek. Zene, mozgás, írás, főzés, kézművesműhelyek, tánc témakörök.

Idén nagyszabású számháborúra készülnek szombaton, melynek kidolgozott játszható előtörténete lesz az előző napokban is.

Bővebben a programokról: ITT

www.tufokan.com